Speciály

Otestujte skvělé recepty na nejlepší zelňačku i kapustnicu

Receptů na zelňačku je přibližně tolik, co na bramborový salát :) Je tedy z čeho vybírat! Můžete zkusit tradiční kyselicu, která má svůj domov na Moravě nebo se posunout ještě více na východ a ochutnat pravou slovenskou kapustnicu, kterou zde podávají nejen na Vánoce.

Sychravý podzim a ledová zima se kvapem blíží a nic jim nedokáže čelit lépe než talíř horké husté polévky. A právě zelňačka je pro tento případ naprosto dokonalá. Je totiž nabitá spoustou vitaminů díky kysanému zelí. Jsou ale i varianty ze zelí čerstvého a ty také stojí za vyzkoušení! Polévku často doplňuje klobása nebo slanina, ale lze ji připravit i ve verzi pro vegetariány.

Vyberte si z parádních receptů na zelňačku a kapustnicu – hvězdy české, moravské i slovenské kuchyně:

Recepty