Speciály

Zajímavé recepty s voňavým koriandrem

Koriandr je jednoletá bylinka, která se v našich kuchyních začala objevovat teprve nedávno, když jsme se osmělili zkoušet exotické recepty z asijských kuchyní. K těm totiž tato nezaměnitelná bylina neodmyslitelně patří!

Koriandr je oblíbený zejména v thajské a vietnamské kuchyni, ale najdeme ho i například v kuchyni mexické. Má velmi jemné lístky, které ani v lednici nevydrží příliš dlouho, proto je nejjednodušší pěstovat si ho třeba na balkoně, abyste měli stálý přísun čerstvých lístků.

Jeho chuť je velmi svěží a hodně specifická, pro nás Středoevropany trochu nezvyklá, což je zřejmě důvod, proč ho někteří nemají zrovna v oblibě. Ale pokud se k němu projíte, zjistíte, že k některým jídlům tahle zvláštní chuť prostě patří.

Koriandr používejte až na konci vaření, na jídlo ho nasypte těsně před podáváním, nebo ho využijte do studených omáček a dipů, kde jeho chuť vynikne nejlépe.

Pusťte do své kuchyně chuť a vůni koriandru s našimi recepty:

Recepty