Pikantní cuketové hranolky s limetou, chilli a česnekem
Zdroj: Na grilu
Pikantní cuketové hranolky s limetou, chilli a česnekem
Zdroj:
Na grilu
Cuket je v létě všude dost, a tak s nimi můžete experimentovat podle libosti. Pokud už vás obligátní plátky nebo kolečka nudí, nakrájejte cuketu na hranolky a zprudka opečte. Salsa z chilli papričky, česneku a limetové šťávy jim dodá příjemnou pikantnost. Cuketové hranolky můžete podávat jako nevšední předkrm, jako přílohu k masu či rybě i jako všemi oblíbený vegetariánský hlavní chod.
Postup přípravy
-
Mladé cukety podélně pokrájejte na čtvrtiny a ty na menši špalíčky – hranolky o délce zhruba 7 cm. Dejte je do misky, zakapejte olivovým olejem a opepřete.
-
Oloupejte česnek, nakrájejte ho na malé kostičky, přidejte do misky a promíchejte. Cuketové špalíčky vyskládejte na gril nad přímé žároviště a grilujte je na středním ohni 4 minuty z každé strany.
-
Připravte salsu. Vymačkejte do uvolněné misky šťávu z limety, přidejte najemno pokrájenou chilli papričku, posekanou petržel nebo koriandr, olivový olej a zamíchejte.
-
Ogrilované špalíčky dejte zpět do misky se salsou, promíchejte, osolte a podávejte.
Pikantní cuketové hranolky s limetou, chilli a česnekem 2
Zdroj: Na grilu
Pikantní cuketové hranolky s limetou, chilli a česnekem 2
Zdroj:
Na grilu