Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
                                                    
                        Zdroj: Marek Podhora
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Marek Podhora
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Dokřupava osmažené malé řízečky, k tomu ty nejkřupavější domácí hranolky, a vše korunuje pikantní dip s hořčicí. Tohle jídlo opravdu nepatří mezi ta nejzdravější, ale občasná prasárnička připravená s láskou a poctivě nemůže škodit. 
                                                
                            
                                
                                3 porce                            
                            
                                
                                60 minut
                            
                            
                                                            
                                    
                                    americká
                                
                                                     
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                                                                
                                
                                                                                                                
                                
                                                                        
                    
    
        
    
    
    Postup přípravy
    - 
        Kuřecí maso opláchněte a nakrájejte na menší kousky. Můžou to být nudličky nebo menší plátky. Z obou stran je lehce osolte, opepřete, můžete posypat i špetkou chilli.
    
 
    - 
        Připravte misku s moukou, druhou s rozšlehaným vejcem a třetí s nadrcenými lupínky. Nejprve všechny plátky obalte v mouce, pak postupně ve vejci a nakonec v lupíncích. Ve vejci a lupíncích můžete každý kousek obalit dvakrát, pokud je chcete mít extra křupavé. Obalené kousky klaďte na tác vyložený pečicím papírem – s rozestupy, ať se k sobě nepřilepí. Ve vysoké pánvi rozpalte větší vrstvu oleje a řízečky smažte z obou stran dozlatova.
    
 
    - 
        Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky. V hlubší pánvi, ve které jste smažili řízky, rozpalte vyšší vrstvu oleje. Brambory smažte nadvakrát.
    
 
    - 
        Brambory rozdělte na dvě menší várky. Jednu smažte jen do lehce zlaté barvy, pak hranolky z oleje vyndejte, nechte okapat a smažte druhou várku. Po vyjmutí druhé várky do oleje znovu vraťte tu první a smažte dozlatova. Díky dvojitému smažení budou hranolky extrémně křupavé.
    
 
    - 
        Hranolky pak osolte a posypte najemno pokrájenou hladkolistou petrželí.
    
 
    - 
        Na dip smíchejte hořčici s majonézou, případně dochuťte pepřem a podávejte.
    
 
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
                                                    
                        Zdroj: Marek Podhora
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Marek Podhora