návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem

3–4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem Autor: Marek Podhora
Dokřupava osmažené malé řízečky, k tomu ty nejkřupavější domácí hranolky, a vše korunuje pikantní dip s hořčicí. Tohle jídlo opravdu nepatří mezi ta nejzdravější, ale občasná prasárnička připravená s láskou a poctivě nemůže škodit.

Postup

  1. Kuřecí maso opláchněte a nakrájejte na menší kousky. Můžou to být nudličky nebo menší plátky. Z obou stran je lehce osolte, opepřete, můžete posypat i špetkou chilli. 
  2. Připravte misku s moukou, druhou s rozšlehaným vejcem a třetí s nadrcenými lupínky. Nejprve všechny plátky obalte v mouce, pak postupně ve vejci a nakonec v lupíncích. Ve vejci a lupíncích můžete každý kousek obalit dvakrát, pokud je chcete mít extra křupavé. Obalené kousky klaďte na tác vyložený pečicím papírem – s rozestupy, ať se k sobě nepřilepí. Ve vysoké pánvi rozpalte větší vrstvu oleje a řízečky smažte z obou stran dozlatova.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky. V hlubší pánvi, ve které jste smažili řízky, rozpalte vyšší vrstvu oleje. Brambory smažte nadvakrát.
  4. Brambory rozdělte na dvě menší várky. Jednu smažte jen do lehce zlaté barvy, pak hranolky z oleje vyndejte, nechte okapat a smažte druhou várku. Po vyjmutí druhé várky do oleje znovu vraťte tu první a smažte dozlatova. Díky dvojitému smažení budou hranolky extrémně křupavé.
  5. Hranolky pak osolte a posypte najemno pokrájenou hladkolistou petrželí. 
  6. Na dip smíchejte hořčici s majonézou, případně dochuťte pepřem a podávejte. 
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Marek Podhora

Bez buchet se nevdáš

Umět se otáčet v kuchyni a postarat se o domácnost patřilo dříve mezi kýžené dovednosti holek na vdávání. Také se je to jejich maminky snažily co nejlépe naučit. Doba se změnila, ale okouzlit muže dobrým jídlem nebo vytvořit domácí pohodu v kuchyni je neměnnou konstantou, která zlepší rodinný život o tisíc procent. Pokud vás maminka vařit nenaučila, nebo zjišťujete, že jen o sushi a salátech se žít nedá, je tahle kuchařka přesně pro vás. Napsalo ji pět žen ze tří generací a shromáždily v ní recepty na jídla tradiční i moderní, zdravá i útěšná, zkrátka taková, která vždy potěší. Kniha obsahuje i zápisník, kam si můžete zapsat další recepty, které objevíte. 
Vydalo nakladatelství Došel Karamel
Související témata: hranolky , řízky , Hlavní jídla , Americká kuchyně