Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Zdroj: Marek Podhora
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Zdroj:
Marek Podhora
Dokřupava osmažené malé řízečky, k tomu ty nejkřupavější domácí hranolky, a vše korunuje pikantní dip s hořčicí. Tohle jídlo opravdu nepatří mezi ta nejzdravější, ale občasná prasárnička připravená s láskou a poctivě nemůže škodit.
3 porce
60 minut
americká
Postup přípravy
-
Kuřecí maso opláchněte a nakrájejte na menší kousky. Můžou to být nudličky nebo menší plátky. Z obou stran je lehce osolte, opepřete, můžete posypat i špetkou chilli.
-
Připravte misku s moukou, druhou s rozšlehaným vejcem a třetí s nadrcenými lupínky. Nejprve všechny plátky obalte v mouce, pak postupně ve vejci a nakonec v lupíncích. Ve vejci a lupíncích můžete každý kousek obalit dvakrát, pokud je chcete mít extra křupavé. Obalené kousky klaďte na tác vyložený pečicím papírem – s rozestupy, ať se k sobě nepřilepí. Ve vysoké pánvi rozpalte větší vrstvu oleje a řízečky smažte z obou stran dozlatova.
-
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky. V hlubší pánvi, ve které jste smažili řízky, rozpalte vyšší vrstvu oleje. Brambory smažte nadvakrát.
-
Brambory rozdělte na dvě menší várky. Jednu smažte jen do lehce zlaté barvy, pak hranolky z oleje vyndejte, nechte okapat a smažte druhou várku. Po vyjmutí druhé várky do oleje znovu vraťte tu první a smažte dozlatova. Díky dvojitému smažení budou hranolky extrémně křupavé.
-
Hranolky pak osolte a posypte najemno pokrájenou hladkolistou petrželí.
-
Na dip smíchejte hořčici s majonézou, případně dochuťte pepřem a podávejte.
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Zdroj: Marek Podhora
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Zdroj:
Marek Podhora