reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Cuketové hranolky z trouby
Autor: Marek Kučera Cuketové hranolky z trouby

Cuketové hranolky z trouby

Hodnoceno: 25x
Báječně lehká letní alternativa ke smaženým bramborovým hranolkům.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte alobalem a potřete ho nebo postříkejte olejem.
  2. V mělké misce promíchejte strouhanku a parmazán. V jiné misce rozšlehejte vejce.
  3. Po částech namáčejte cuketové hranolky v rozšlehaných vejcích a pak je obalujte ve strouhance se sýrem. Klaďte je na připravený plech.
  4. Hranolky pečte v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava, asi 20 až 25 minut. Jednou je během této doby obraťte.

PRIMA TIP: Hranolky z cukety jsou výborné jako příloha třeba k sázeným vejcím nebo omeletě, ale i samostatné jsou skvělé, s nějakým pikantním dipem.

Cuketové hranolky z trouby  Foto: Cuketové hranolky z trouby; foto: Marek Kučera

reklama

Související témata: cuketa , hranolky , Malá jídla

reklama