návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Cuketové hranolky z trouby

4 porce
do 30 minut
Cuketové hranolky z trouby
Cuketové hranolky z trouby Autor: Marek Kučera
Báječně lehká letní alternativa ke smaženým bramborovým hranolkům.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte alobalem a potřete ho nebo postříkejte olejem.
  2. V mělké misce promíchejte strouhanku a parmazán. V jiné misce rozšlehejte vejce.
  3. Po částech namáčejte cuketové hranolky v rozšlehaných vejcích a pak je obalujte ve strouhance se sýrem. Klaďte je na připravený plech.
  4. Hranolky pečte v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava, asi 20 až 25 minut. Jednou je během této doby obraťte.
Reklama

PRIMA TIP: Hranolky z cukety jsou výborné jako příloha třeba k sázeným vejcím nebo omeletě, ale i samostatné jsou skvělé, s nějakým pikantním dipem.

Cuketové hranolky z trouby  Foto: Cuketové hranolky z trouby; foto: Marek Kučera

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama