Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketové hranolky z trouby
Báječně lehká letní alternativa ke smaženým bramborovým hranolkům.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- olej na potření nebo ve spreji
- Strouhanka 1 velká hrst
- čerstvě nastrouhaný parmazán 1 malá hrst
- Vejce 2 ks
- cuketa, nakrájená na hranolky 3 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte alobalem a potřete ho nebo postříkejte olejem.
- V mělké misce promíchejte strouhanku a parmazán. V jiné misce rozšlehejte vejce.
- Po částech namáčejte cuketové hranolky v rozšlehaných vejcích a pak je obalujte ve strouhance se sýrem. Klaďte je na připravený plech.
- Hranolky pečte v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava, asi 20 až 25 minut. Jednou je během této doby obraťte.
PRIMA TIP: Hranolky z cukety jsou výborné jako příloha třeba k sázeným vejcím nebo omeletě, ale i samostatné jsou skvělé, s nějakým pikantním dipem.
Cuketové hranolky z trouby; foto: Marek Kučera