Suroviny
- olej (na potření nebo ve spreji)
- strouhanka 1 velká hrst
- strouhaný parmazán 1 malá hrst
- vejce 2 ks
- cuketa (nakrájená na hranolky) 3 ks
K podávání
- bílý jogurt (nejlépe řecký, osolený a promíchaný s rozdrceným česnekem a/nebo bylinkami)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte alobalem a potřete ho nebo postříkejte olejem.
- V mělké misce promíchejte strouhanku a parmazán. V jiné misce rozšlehejte vejce.
- Po částech namáčejte cuketové hranolky v rozšlehaných vejcích a pak je obalujte ve strouhance se sýrem. Klaďte je na připravený plech.
- Hranolky pečte v předehřáté troubě dozlatova a dokřupava, asi 20 až 25 minut. Jednou je během této doby obraťte.
Vyzkoušejte také výtečné cuketové placičky s jogurtovým dipem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE