Speciály

Výběr receptů na nejlepší pomazánky

Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba i na chlebíčky, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a blesková snídaně, svačinka či večeře je tak na stole za chvilku, bez velkého vaření.

V Čechách mají pomazánky velkou tradici. Na jarním stole nesmí chybět rozhuda s pažitkou nebo oblíbená vajíčková. V obchodech můžete koupit oblíbenou budapešťskou nebo hermelínovou. A které patří mezi favority domácích oslav? Česneková se sýrem, rybičková nebo novinka minulých let – mrkvová. Ať se rozhodnete připravit kteroukoli, vsaďte na kvalitní suroviny a dobrý chleba.

I ve světě se pomazánky dělají, ale většinou se mazají na opečené krajíčky bílého chleba nebo bagety, tedy bruschetty či crostini nebo na malé křupavé krekry. Pomazánky lze také využít jako dip. Na stůl dejte misku s pomazánkou a talíř s nakrájenou syrovou zeleninou – okurka, mrkev, paprika, řapíkatý celer budou sloužit k nabírání. Je to dobré a je to zdravé. Ideální občerstvení na jakoukoli párty :)

Vybrali jsme pro vás recepty na výtečné pomazánky z domova i ze světa, které rozšíří váš repertoár:

Recepty