Suroviny
- čirůvka fialová
- mrkev 1 ks
- celer 1 ks
- slanina 1 kus
- cibule 1 ks
- mletá sladká paprika
- mletá pálivá paprika 1 špetka
- majoránka
- česnek 2–3 stroužky
- vývar 1 l
- jíška (máslová)
- máslo
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy:
- Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujte na másle, přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a ještě chvilku restujte.
- Poprašte paprikami, promíchejte a zalijte vývarem. Vařte minimálně 20 minut, neboť čirůvky musíte déle tepelně upravovat podobně jako třeba václavky.
- Poté přidejte rozdrcený česnek, majoránku, pepř a jíšku a ještě chvilku provařte.
Čirůvka fialová je výtečná houba s aromatickou vůní. A roste právě na podzim!