Voňavá houbová polévka z čirůvek fialových
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Voňavá houbová polévka z čirůvek fialových
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Postup přípravy:
-
Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujte na másle, přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a ještě chvilku restujte.
-
Poprašte paprikami, promíchejte a zalijte vývarem. Vařte minimálně 20 minut, neboť čirůvky musíte déle tepelně upravovat podobně jako třeba václavky.
-
Poté přidejte rozdrcený česnek, majoránku, pepř a jíšku a ještě chvilku provařte.
Znáte čirůvku fialovou?
Zdroj: iStock
Znáte čirůvku fialovou?
Zdroj:
iStock
Čirůvka fialová je výtečná houba s aromatickou vůní. A roste právě na podzim!