reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Proslulá houbová polévka tety Růži
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Proslulá houbová polévka tety Růži

Proslulá houbová polévka tety Růži

Hodnoceno: 5x
Teta Růža a její manžel Karel byli oblíbenými postavami jedné klasické chatové osady, ztracené ve středočeských lesích. Díky nim se stali i vynikajícími houbaři a polévka tety Růži, kterou nezištně vařila pro celu osadu, nabyla mýtických rozměrů. Zkuste ji také!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Očištěné houby nakrájejte na jemné plátky. V hrnci je zlehka smažte na tuku, až trochu zvláční a pustí vodu. Zalijte asi 1,2 litru studené vody, vsypte brambory, osolte a uveďte do varu.
  2. Mouku rozmíchejte v hrnku se studenou vodou, vlijte k polévce a dobře rozmíchejte. Vařte na nízkém stupni asi 30 minut, až houby a brambory změknou. 
  3. Mezitím rozmíchejte mouku s vejcem a případně trochou vody na hustou kašičku a trochu ji osolte. Před koncem varu polévky do ní zavařujte nočky, které odkrajujte lžičkou.
  4. Nakonec polévku dochuťte majoránkou a česnekem, rozetřeným v troše soli.
Proslulá houbová polévka tety Růži
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Proslulá houbová polévka tety Růži

Další originální recepty, které užijete při trávení dovolené na chatě či chalupě, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: 

Časopis Prima FRESH léto 2020

Oslavte léto pod širým nebem s čerstvým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

reklama