redakce Prima FRESH

Proslulá houbová polévka tety Růži

Moje hodnocení
10x

Teta Růža a její manžel Karel byli oblíbenými postavami jedné klasické chatové osady, ztracené ve středočeských lesích. Díky nim se stali i vynikajícími houbaři a polévka tety Růži, kterou nezištně vařila pro celu osadu, nabyla mýtických rozměrů. Zkuste ji také!

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Nočky

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na jemné plátky. V hrnci je zlehka smažte na tuku, až trochu zvláční a pustí vodu. Zalijte asi 1,2 litru studené vody, vsypte brambory, osolte a uveďte do varu.
  2. Mouku rozmíchejte v hrnku se studenou vodou, vlijte k polévce a dobře rozmíchejte. Vařte na nízkém stupni asi 30 minut, až houby a brambory změknou.
  3. Mezitím rozmíchejte mouku s vejcem a případně trochou vody na hustou kašičku a trochu ji osolte. Před koncem varu polévky do ní zavařujte nočky, které odkrajujte lžičkou.
  4. Nakonec polévku dochuťte majoránkou a česnekem, rozetřeným v troše soli.

Další originální recepty, které užijete při trávení dovolené na chatě či chalupě, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty