Suroviny
Nočky
- hrubá mouka 2–3 lžíce
- vejce 1 ks
Postup přípravy
- Očištěné houby nakrájejte na jemné plátky. V hrnci je zlehka smažte na tuku, až trochu zvláční a pustí vodu. Zalijte asi 1,2 litru studené vody, vsypte brambory, osolte a uveďte do varu.
- Mouku rozmíchejte v hrnku se studenou vodou, vlijte k polévce a dobře rozmíchejte. Vařte na nízkém stupni asi 30 minut, až houby a brambory změknou.
- Mezitím rozmíchejte mouku s vejcem a případně trochou vody na hustou kašičku a trochu ji osolte. Před koncem varu polévky do ní zavařujte nočky, které odkrajujte lžičkou.
- Nakonec polévku dochuťte majoránkou a česnekem, rozetřeným v troše soli.
Proslulá houbová polévka tety Růži Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD