Proslulá houbová polévka tety Růži
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Proslulá houbová polévka tety Růži
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Teta Růža a její manžel Karel byli oblíbenými postavami jedné klasické chatové osady, ztracené ve středočeských lesích. Díky nim se stali i vynikajícími houbaři a polévka tety Růži, kterou nezištně vařila pro celu osadu, nabyla mýtických rozměrů. Zkuste ji také!
Postup přípravy
-
Očištěné houby nakrájejte na jemné plátky. V hrnci je zlehka smažte na tuku, až trochu zvláční a pustí vodu. Zalijte asi 1,2 litru studené vody, vsypte brambory, osolte a uveďte do varu.
-
Mouku rozmíchejte v hrnku se studenou vodou, vlijte k polévce a dobře rozmíchejte. Vařte na nízkém stupni asi 30 minut, až houby a brambory změknou.
-
Mezitím rozmíchejte mouku s vejcem a případně trochou vody na hustou kašičku a trochu ji osolte. Před koncem varu polévky do ní zavařujte nočky, které odkrajujte lžičkou.
-
Nakonec polévku dochuťte majoránkou a česnekem, rozetřeným v troše soli.
Proslulá houbová polévka tety Růži
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Proslulá houbová polévka tety Růži
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další originální recepty, které užijete při trávení dovolené na chatě či chalupě, najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: