Prostřeno: Vepřové copánky z panenské svíčkové, jemný sos

Moje hodnocení
62x

Cop z panenské svíčkové byl hezký a zajímavý nápad, se kterým mohla hostitelka ještě více pracovat – například ochutit každý „pramen“ jinou marinádou.

1 porce
60 minut

Postup přípravy

Očistíme si panenku. Maso nařežeme na tři pruhy a upleteme cop. Okořeníme a necháme odpočívat. Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme je do mísy, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme 10-15 minut v horké vodě. Pak slijeme a osušíme.

Přidáme olej a dáme na pečicí papír péct do trouby na 250 stupňů zhruba na dvacet minut. Rozpustíme máslo, přidáme bylinky, ty potom promícháme s brambory. Fazolky zprudka opečeme. Panenku dáme na pánev a opečeme do růžova.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty