Suroviny
- jasmínová rýže 320 g
- řepkový olej 2 lžíce
- červená curry pasta 2 lžíce
- červená paprika 2 ks
- žlutá paprika 2 ks
- lilek 1 ks
- brokolice 1 ks
- cuketa 1 ks
- mrkev 2 ks
- rybí omáčka
- cukr 2 lžičky
- kokosové mléko 1 plechovka
- limetka
- koriandr (čerstvý)
Postup přípravy
- Nejdříve uvařte jasmínovou rýži (můžete použít rýžovar).
- Zatímco se rýže vaří, nakrájejte na plátky papriky, mrkev a na větší kousky brokolici, cuketu a lilek.
- V rendlíku rozehřejte olej a vhoďte do něj veškerou nakrájenou zeleninu a restujte. Po chvilce přidejte curry pastu, rybí omáčku, kokosové mléko a cukr. Jakmile se lehce zredukuje a zhoustne, můžete ji dochutit limetovou šťávou a začít servírovat, nakonec posypte čerstvým koriandrem.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
Šéfkuchař David Müller pořadu Ve varu Zdroj: FTV Prima