 
                    
                                        
                                    VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem
                                                    
                        Zdroj: FTV Prima
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            FTV Prima
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        V sedmé epizodě pořadu Ve varu se šéfkuchař David Müller s námi podělil o vegetariánský hlavní chod, v kterém hraje hlavní roli pečený lilek s harissa pastou, doplněný kořeněnou kaší z červené čočky.
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    
    
                
        
                
                            
        
    
    Postup přípravy
    - 
        Nejprve lilky rozřízněte napůl a poté uvnitř nařízněte každou polovinu do mřížky, aby dužina dobře nasákla marinádu.
    
- 
        Poté připravte marinádu. Do misky dejte harissa pastu, med, hořčici, osolte, přidejte jablečný ocet a olej a směs metličkou rozmíchejte. Naříznutou dužinu lilku potřete marinádou, aby se dostala do všech zářezů. Lilky dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut.
    
- 
        Mezitím nachystejte čočkovou kaši. Čočku žlutou nebo červenou zalijte vodou a dochuťte ji kurkumou, mletým římským kmínem a přidejte cukr a sůl. Čočku téměř rozvařte a poté ji rozmixujte na pyré.
    
- 
        Smíchejte jogurt s trochou kokosového sirupu a rozmíchejte.
    
- 
        Na talíř naneste čočkové pyré, na něj naservírujte upečený lilek, a na něj nakapejte kokosový jogurt. Posypte zrníčky granátového jablka a nasekanou mátou. Můžete také přidat pikantní sriracha majonézu.
    
    - 
        PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
    
- 
        Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
    
                
                             
                    
                                        
                                    VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem
                                                    
                        Zdroj: FTV Prima
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                         
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            FTV Prima