VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem
Zdroj:
FTV Prima
V sedmé epizodě pořadu Ve varu se šéfkuchař David Müller s námi podělil o vegetariánský hlavní chod, v kterém hraje hlavní roli pečený lilek s harissa pastou, doplněný kořeněnou kaší z červené čočky.
Postup přípravy
-
Nejprve lilky rozřízněte napůl a poté uvnitř nařízněte každou polovinu do mřížky, aby dužina dobře nasákla marinádu.
-
Poté připravte marinádu. Do misky dejte harissa pastu, med, hořčici, osolte, přidejte jablečný ocet a olej a směs metličkou rozmíchejte. Naříznutou dužinu lilku potřete marinádou, aby se dostala do všech zářezů. Lilky dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut.
-
Mezitím nachystejte čočkovou kaši. Čočku žlutou nebo červenou zalijte vodou a dochuťte ji kurkumou, mletým římským kmínem a přidejte cukr a sůl. Čočku téměř rozvařte a poté ji rozmixujte na pyré.
-
Smíchejte jogurt s trochou kokosového sirupu a rozmíchejte.
-
Na talíř naneste čočkové pyré, na něj naservírujte upečený lilek, a na něj nakapejte kokosový jogurt. Posypte zrníčky granátového jablka a nasekanou mátou. Můžete také přidat pikantní sriracha majonézu.
-
PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
-
Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE
VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem
Zdroj: FTV Prima
VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem
Zdroj:
FTV Prima