VE VARU: Marinovaný lilek s harissou, čočkovou kaší a kokosovým jogurtem

Moje hodnocení
1x

V sedmé epizodě pořadu Ve varu se šéfkuchař David Müller s námi podělil o vegetariánský hlavní chod, v kterém hraje hlavní roli pečený lilek s harissa pastou, doplněný kořeněnou kaší z červené čočky.

2 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve lilky rozřízněte napůl a poté uvnitř nařízněte každou polovinu do mřížky, aby dužina dobře nasákla marinádu.
  2. Poté připravte marinádu. Do misky dejte harissa pastu, med, hořčici, osolte, přidejte jablečný ocet a olej a směs metličkou rozmíchejte. Naříznutou dužinu lilku potřete marinádou, aby se dostala do všech zářezů. Lilky dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut.
  3. Mezitím nachystejte čočkovou kaši. Čočku žlutou nebo červenou zalijte vodou a dochuťte ji kurkumou, mletým římským kmínem a přidejte cukr a sůl. Čočku téměř rozvařte a poté ji rozmixujte na pyré.
  4. Smíchejte jogurt s trochou kokosového sirupu a rozmíchejte.
  5. Na talíř naneste čočkové pyré, na něj naservírujte upečený lilek, a na něj nakapejte kokosový jogurt. Posypte zrníčky granátového jablka a nasekanou mátou. Můžete také přidat pikantní sriracha majonézu.
  • PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
  • Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Müller


Přečtěte si také

Recepty