Suroviny
- květák 2 ks
- mražený hrášek 1 kg
- sušené datle 1 malé balení
- granátové jablko 1 ks
- olej 200 ml
- máslo 250 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr
- kurkuma
- kajenský pepř
- mletá uzená paprika
- majonéza (se srirachou)
Postup přípravy
- Nejprve očistěte květák a ze středu, který drží pohromadě košťál, nakrájejte silnější plátky a ty předvařte v hrnci na páře. Potom steaky opečte zprudka na pánvi na oleji, posypte směsí koření, položte na steak plátek másla a vložte i s pánví do trouby na 10 minut při 200 °C.
- Malé množství hrášku nechte stranou na servírování, zbytek mraženého hrášku vložte do vody a krátce povařte se solí a cukrem. Poté jej přeceďte a ručním mixérem rozmixujte s trochou másla na hrubší kaši.
- Nakonec servírujte – na talíř dejte připravenou hráškovou kaši, květákový steak, posypte hráškem, který jste nechali stranou, semínky z granátového jablka, přidejte překrájené sušené datle a vegetariánskou sriracha majonézu.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE