Těsto
- semolinová mouka 400 g
- vejce 4 ks
- olivový olej 1 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- voda 2–3 lžíce
Náplň
Postup přípravy
- Do mísy prosejte mouku, vytvořte uprostřed důlek a rozklepněte do něj vejce. Vidličkou ho promíchejte s moukou. Přidejte sůl a olivový olej. Mouku z okrajů postupně zapracovávejte do vlhčí části uprostřed. Jakmile se začne tvořit těsto, pracujte již jen rukama. Pokud bude těsto příliš suché a nepůjde z něj vytvořit pevná, soudržná hmota, přidejte po jedné lžíci vodu. Těsto hněťte, až bude hladké, pružné a lesklé. V robotu použijte nástavec hnětací hák.
- Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 20 minut odpočívat při pokojové teplotě. Mezitím povařte houby v osolené vodě 15 minut doměkka. Ve velkém hrnci dejte vařit alespoň 4 l osolené vody.
- V pánvi rozehřejte polovinu másla a opečte na něm strouhanku dozlatova. Uvařené houby slijte, vymačkejte z nich přebytečnou tekutinu a rozkrájejte je nadrobno. Promíchejte je se strouhankou, solí, pepřem, lístky tymiánu, najemno nastrouhaným parmazánem a vejci.
- Těsto rozválejte na silikonové podložce na tenký plát. Naplňte ho houbovou směsí a stočte jako štrúdl. Přesuňte ho do středu čisté utěrky nebo gázy. Pevně oviňte, na konci zajistěte plastovými svorkami nebo uzly a vařte 15 minut ve vroucí osolené vodě.
- Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Opečte ji dozlatova na zbylém másle.
- Uvařený závin opatrně vyjměte z vody, rozbalte ho a nakrájejte na plátky. Podávejte ho zakápnutý rozpuštěným máslem, posypaný cibulkou a tymiánem.
PRIMA TIP: Semolinová mouka se vyrábí z tvrdozrnné pšenice. Používá se při přípravě těstovin. Koupíte ji pod označením Semola v italských obchodech nebo třeba na Košíku.
Těstovinový závin s náplní ze sušených hub podle Vintage Kitchen Zdroj: Vintage Kitchen
Máte zásobu sušených hub? Připravte z nich výbornou sedláckou bramboračku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE