Martin Polačko

Sedlácká bramboračka se sušenými houbami

Moje hodnocení
163x

Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa. Nemusí to být jen hříbky, použijte co nejpestřejší směsku.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve namočte sušené houby do litru horké vody.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte. Podlejte trochou vody a rozmíchejte dohladka.
  3. Přidejte namočené houby i s výluhem – myšleno s vodou, ve které jsou namočené, bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete.
  4. Polévku občas zamíchejte a vařte, až bude zelenina měkká.
  5. Hotovou polévku dejte na talíř a provoňte čerstvě nasekanou majoránkou. Doporučuji čerstvou, je to opravdu velký rozdíl! Podávejte s čerstvým chlebem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martin Polačko

Martin Polačko

Přečtěte si také

Recepty