Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa. Nemusí to být jen hříbky, použijte co nejpestřejší směsku.
V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou a krátce orestujte. Podlejte trochou vody a rozmíchejte dohladka.
Přidejte namočené houby i s výluhem – myšleno s vodou, ve které jsou namočené, bobkový list, kmín, brambory pokrájené na kostky, prolisovaný česnek a na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu. Osolte a opepřete.
Polévku občas zamíchejte a vařte, až bude zelenina měkká.
Hotovou polévku dejte na talíř a provoňte čerstvě nasekanou majoránkou. Doporučuji čerstvou, je to opravdu velký rozdíl! Podávejte s čerstvým chlebem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.