Prožijte tradiční i nevšední sváteční období se zimním číslem časopisu Prima FRESH

Závěr roku přináší spoustu příležitostí, jak si užít čas s blízkými lidmi. Předvánoční večírky s kolegy, pečení cukroví s kamarádkami, sváteční čas s rodinou i výlety na zasněžené pláně a horské chalupy s partou z mládí... Pro všechny příležitosti jsme připravili novou sbírku receptů a tipů, které vám tento vzácný čas zpříjemní. Stavte se pro nové zimní číslo plné inspirace už 15. listopadu.

Každý rok když v září potkám v obchodech mikulášské figurky a vánoční kolekce, otřese se mnou šok, že zatímco já mám na sobě letní šaty, Vánoce se nezadržitelně blíží a další rok je téměř za námi. Jakmile se objeví první mrazíky a zároveň se blíží uzávěrka vánočního čísla, začnu se na tohle náročné, ale krásné roční období těšit. Celý prosinec by mohlo charakterizovat jedno jediné slovo: TRADICE.

Začíná to už koncem listopadu pečením perníčků, výrobou adventního věnce, následuje Mikuláš a maraton výroby vánočního cukroví, vaječného koňaku, jedlých dárků, firemních večírků i adventních koncertů. A pak samotné svátky, věčné hádky o nejlepší recept na bramborový salát, zdobení stromečku i fronta na kapry, svíčková či pečená kachna s rodinou… A volně přecházíme k závěru roku, oslavy silvestra se neobejdou bez dobrot a Nový rok zase bez čočky. Každá rodina má ale svoje tradice, které si pečlivě hýčká. A občas je trochu osvěží něčím novým.

A od toho jsme tu my. Připravili jsme pro vás 100 stran neotřelých nápadů, jak si toto sváteční období užít ještě o něco víc. Pro inspiraci jsme se tentokrát obrátili zpátky do minulosti, prozkoumali jsme staré kuchařky a sestavili slavnostní menu jak z prvorepublikového filmu. A ve stejné době ještě chvíli zůstaneme, našli jsme pro vás luxusní moučníky, které pekly naše praprabababičky. Obměnit svou sbírků cukroví můžete s recepty od Ivety Fabešové, která se inspirovala klasickými kousky od Marie Janků-Sandtnerové. V neposlední řadě se pokochejte historickými recepty z kuchařky Vintage kitchen, které jsou ale překvapivě aktuální a opět moderní.

K zimě patří výlety na zasněžené sjezdovky, a proto jsme se tentokrát rozhodli prozkoumat unikátní jídla z hor. Hřejivá, sytá, chtělo by se říct až léčivá, která pomůžou nabrat síly, až přijdete domů vymrzlí. Zahřát se ovšem můžete i oblíbenou vietnamskou kuchyní. Našli jsme jídla, která možná ještě neznáte, ale zaručeně je budete chtít ochutnat!

Závěr roku patří večírkům a setkávání s přáteli i s rodinou. A u toho nesmí chybět skvělé pohoštění. Nic proti chlebíčkům a jednohubkám, ale letos se s našimi tipy můžete trochu odvázat. Po Novém roce pak přijdou vhod návody na jídla, která nestojí balík a přitom skvěle chutnají. A pokud se chystáte jídelníček trochu odlehčit, budou se vám líbit bezmasé dobroty od šéfkuchařky Miluše Makó z bistra Green Table.

Užijte si tradiční, ale i trochu nevšední sváteční čas s novým číslem časopisu Prima FRESH.

Krásné Vánoce a šťastný a klidný nový rok!

Vaše Klára Michalová

P.S.: Pokud vás některý recept zaujme a doma si ho uvaříte, nezapomeňte jeho fotku sdílet s námi na Instagramu @primafresh a obrázek označte hashtagem #primafresh. Nebo nám obrázek pošlete na mail: fresh@iprima.cz, kam nám můžete napsat i jakékoli jiné postřehy a nápady.

Objednejte si roční předplatné za 299 Kč, respektive 349 Kč podle toho, které zvolíte. Získáte 4 čísla časopisu plná sezonních receptů přímo do schránky a k tomu dárek podle vlastního výběru.

Více informací o předplatném najdete zde:

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty