Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Kvašená zelenina zažívá světový comeback. Vyrobte si vlastní „pickles“

Kvašená zelenina nebo-li pickles

Kvašená zelenina nebo-li pickles Zdroj: archiv Sklizeno

  • Zavřít
Kvašená zelenina nebo-li pickles

Kvašená zelenina nebo-li pickles Zdroj: archiv Sklizeno

Také máte pocit, že poslední dobou v gastronomii neustále narážíte na slovíčko „pickles“ nebo na jeho český ekvivalent – kvašenou či fermentovanou zeleninu? Něco na tom bude. Prastarý způsob konzervace potravin kvašením totiž zažívá obrovský comeback a není divu.

Seznam.cz banner

Pickles jsou super zdravé a křupavé, vydrží ve spíži klidně celou zimu (pokud je nesníte dřív) a umí povýšit i obyčejná jídla svojí osvěžující chutí. Vendula Svobodová, technoložka Sklizeno, radí, jak si doma kvasit třeba přebytky z vlastní zahrady.

Proč konzervovat zeleninu kvašením?

Naši předkové využívali metodu kvašení neboli fermentace v první řadě k uchování zeleniny přes zimu. Je to totiž metoda poměrně rychlá a levná. Příprava vám zabere ani ne hodinu a pak už se zelenina prokvasí prakticky sama za pomoci přirozeně vzniklých bakterií mléčného kvašení.

Naše babičky ale tehdy možná vůbec netušily, že zároveň vynalezly dokonalý elixír zdraví. Kvašená zelenina pomáhá zejména vybudovat a udržovat zdravou střevní mikroflóru, kterou potřebujeme pro správné trávení. Kromě toho jsou pickles bohaté na minerály, vitamíny, enzymy a probiotika, zvyšují imunitu, pomáhají vylučovat toxiny z těla, bojovat proti únavě, snižovat vysoký tlak a tak dále. Přes zimu je tedy kvašená zelenina více než důstojnou náhradou zeleniny čerstvé.

Kvašení neboli fermentace: tipy, návody i recepty

Kvašení neboli fermentace: tipy, návody i recepty

Jakou zeleninu můžete kvasit?

„Protože během kvašení zelenina mírně měkne, doporučuji volit tvrdší druhy a ideálně takové, které obsahují dostatek cukru, díky kterému se tvoří kyselina mléčná. Ideální je zelí, mrkev, cibule, červená řepa, květák, brokolice, kedlubna, ředkvičky a samozřejmě okurky,“ radí Vendula Svobodová. Výhodou je, že si klidně každý týden můžete zakvasit jinou kombinaci, takže se vám pickles jen tak neomrzí.

Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem
Recepty

Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem

22

Jak na to?

Na jeden kilogram zeleniny si připravte 15–20 gramů mořské soli, trochu kmínu, vhodnou nádobu na kvašení a něco na zatížení. Hodí se sklo nebo keramika. Pokud nemáte speciální kvašák, hodí se například velká zavařovací sklenice se širokým hrdlem. Všechny použité nádoby a zátěže před kvašením vyvařte nebo jinak vysterilizujte, aby zeleninu nemohly napadnout jiné bakterie než ty mléčného kvašení.

Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte najemno (čím jemnější, tím rychleji kvasí), promíchejte se solí a kmínem a směs důkladně propracujte rukama, až pustí šťávu. Poté zeleninu napěchujte silou do připravené nádoby a zatižte ji. „Je nezbytné, aby byla zelenina celou dobu kvašení úplně ponořená ve své šťávě a nedostával se k ní vzduch, tedy je potřeba i zatížit něčím těžkým, například do nádoby postavit na prkýnko velkou lahev s vodou nebo klidně čistý kámen. Poté ji zakryjte ideálně kvasnou zátkou, pokud máte, nebo nezašroubovaným víčkem, aby mohl ze sklenice unikat kvašením vznikající plyn, ale pickles se nekontaminovaly vzduchem. Šťávy bude kvašením neustále přibývat, takže doporučuju sklenici postavit třeba do mísy, abyste nemuseli přetékající šťávu případně vytírat, pokud máte nádobu plnější,“ radí Vendula Svobodová, jak na úspěšné kvašení.

Kvašené neboli kysané zelí je základem poctivé domácí zelňačky, kterou hravě zvládnete podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Takto napěchovanou a zatíženou nechte zeleninu kvasit asi 3 až 5 dní při pokojové teplotě. Občas lahev opatrně otevřete, aby z ní mohl uniknout oxid uhličitý. Když už je v zelenině hodně šťávy, můžete ji přendat do menších sklenic, dobře uzavřít a uchovat v chladničce nebo ve studeném sklepě klidně celou zimu. Stejně jako u jakýchkoliv jiných konzervačních metod, pokud ucítíte jiné než kvasné aroma nebo zpozorujete náznak plísně, bez přemýšlení zeleninu vyhoďte. Nakládání doma přece není tak sterilní jako v profesionálních provozech a zelenina může být napadená třeba jen kvůli použití špinavého nože nebo víčka.

Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů

V jakých jídlech využijete pickles?

Pro naše zdraví je nejúčinnější dopřávat si pickles klidně každý den, ale po menších porcích. Určitě není potřeba se jimi přejídat. Jak ale zeleninu povýšenou fermentací zapojit do moderní gastronomie?

„Aktuálním hitem je používat pickles do hamburgerů a hot dogů. Tyto pokrmy totiž skvěle povýší díky osvěžující nakyslé chuti a křupavosti,“ vysvětluje Vendula Svobodová. Tradičně se kvašená zelenina používá třeba do salátů místo citronu nebo octa, vaše originální kombinace zeleniny ale určitě obstojí všude tam, kde jindy přikusujete kyselou okurku nebo kysané zelí. Fantazii a chutím se v případě pickles meze nekladou, a někdo dokonce zdravotní účinky posiluje popíjením samotné kvašené šťávy.

Zdroj: Sklizeno

Kysané zelí báječně dochutí klasické halušky s uzeným. Připravte je podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo jak na to zelenina fermentace sklenice Vendula Pizingerová nakládání pickles kysané zelí kvašená zelenina Sklizeno

Návrhy pro vás

Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem Sladké

Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

Pečená kuřecí stehna v česnekové omáčce – šťavnatý oběd pro milovníky krémové chuti Recepty

Pečená kuřecí stehna v česnekové omáčce – šťavnatý oběd pro milovníky krémové chuti

Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě Přílohy

Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě

Smetanový New York cheesecake od Lubojatzky Couple – dezert, který se rozplyne na jazyku Sladké

Smetanový New York cheesecake od Lubojatzky Couple – dezert, který se rozplyne na jazyku

Připravte si domácí džemy plné ovocné chuti. Poradíme vám, jaké výrobky budete potřebovat PR článek

Připravte si domácí džemy plné ovocné chuti. Poradíme vám, jaké výrobky budete potřebovat

Zapečené bramborové gnocchi s chřestem a špenátem – rychlá a jednoduchá sezónní večeře Hlavní jídla

Zapečené bramborové gnocchi s chřestem a špenátem – rychlá a jednoduchá sezónní večeře

Těhotnej kuchař: Kynuté knedlíky s tvarohovou náplní – sladké hlavní jídlo z tradičních českých surovin Sladké

Těhotnej kuchař: Kynuté knedlíky s tvarohovou náplní – sladké hlavní jídlo z tradičních českých surovin

Kuře na paprice podle restaurace Lokál – hvězda domácí kuchyně v perfektním provedení chutná lépe než od babičky Maso

Kuře na paprice podle restaurace Lokál – hvězda domácí kuchyně v perfektním provedení chutná lépe než od babičky


Přečtěte si také

Sladké
Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

Soutěžící
Kristian Szinai byl přihlášen budoucím tchánem

Kristian Szinai byl přihlášen budoucím tchánem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak zabránit plesnivění čerstvých jahod? Tyto 3 triky při skladování opravdu fungují

Jak zabránit plesnivění čerstvých jahod? Tyto 3 triky při skladování opravdu fungují

Recepty
Pečená kuřecí stehna v česnekové omáčce – šťavnatý oběd pro milovníky krémové chuti

Pečená kuřecí stehna v česnekové omáčce – šťavnatý oběd pro milovníky krémové chuti

Prostřeno!
Prostřeno: Palačinky s tvarohovým krémem

Prostřeno: Palačinky s tvarohovým krémem

Prostřeno!
Prostřeno: Rizoto se zeleninou a mletým masem

Prostřeno: Rizoto se zeleninou a mletým masem

Prostřeno!
Prostřeno: Jarní zeleninová polévka

Prostřeno: Jarní zeleninová polévka

Prostřeno!
Prostřeno: Maminčiny chlebíčky

Prostřeno: Maminčiny chlebíčky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem – snadný oběd do 20 minut

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře Těstoviny

Zapečené penne s kuřecím masem a hráškem s omáčkou ze zakysané smetany – dokonalá rodinná večeře

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Recepty

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Sladké
Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

Smetanový New York cheesecake od Lubojatzky Couple – dezert, který se rozplyne na jazyku Sladké

Smetanový New York cheesecake od Lubojatzky Couple – dezert, který se rozplyne na jazyku

Těhotnej kuchař: Kynuté knedlíky s tvarohovou náplní – sladké hlavní jídlo z tradičních českých surovin Sladké

Těhotnej kuchař: Kynuté knedlíky s tvarohovou náplní – sladké hlavní jídlo z tradičních českých surovin

Maso
Kuře na paprice podle restaurace Lokál – hvězda domácí kuchyně v perfektním provedení chutná lépe než od babičky

Kuře na paprice podle restaurace Lokál – hvězda domácí kuchyně v perfektním provedení chutná lépe než od babičky

Řecké kuřecí souvlaki s tzatziki – prázdninová klasika, kterou zvládnete i doma na pánvi Maso

Řecké kuřecí souvlaki s tzatziki – prázdninová klasika, kterou zvládnete i doma na pánvi

Vepřové ledvinky na slanině s rýží – česká klasika pro milovníky vnitřností Maso

Vepřové ledvinky na slanině s rýží – česká klasika pro milovníky vnitřností

Maso
Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short Vegetariánské

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short

Těhotnej kuchař: Vepřová plec v mrkvi – klasický český recept, který je stálicí rodinného repertoáru Maso

Těhotnej kuchař: Vepřová plec v mrkvi – klasický český recept, který je stálicí rodinného repertoáru

Nápoje
Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Melounovo-jogurtový shake s jahodami – rychlé osvěžení ve sklenici

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer Nápoje
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen Nápoje

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Recepty
Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Kapří hamburger – česká rybí specialita v moderním kabátku

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček Ryby a mořské plody

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Polévky
Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Slovenská krémová polévka z brambor s ovčí brynzou – sytý a voňavý demikát

Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den Polévky

Rychlá polévka s bramborovými nočky – hřejivá miska vývaru, která potěší každý den

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Předkrmy a chuťovky
Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji

Osvěžující okurkové sendviče – tradiční britská svačinka se podává k čaji

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Pečené brambory plněné kuřecím masem a mangovým čatní – nevšední chuťovka i hlavní chod

Domácí rohlíky a housky podle pekařů z Ambiente, kteří prozradili všechny svoje triky Předkrmy a chuťovky

Domácí rohlíky a housky podle pekařů z Ambiente, kteří prozradili všechny svoje triky

Hlavní jídla
Zapečené bramborové gnocchi s chřestem a špenátem – rychlá a jednoduchá sezónní večeře

Zapečené bramborové gnocchi s chřestem a špenátem – rychlá a jednoduchá sezónní večeře

Kari miska s vajíčkem natvrdo – zdravý a sytý oběd plný chutí Hlavní jídla

Kari miska s vajíčkem natvrdo – zdravý a sytý oběd plný chutí

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short Vegetariánské

Grilovaná marinovaná hlíva s krémem z čerstvého sýra podle olomoucké restaurace Long Story Short

Sladké
Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem

Jahodový dort s citronovým krémem – svěží moučník oslavuje začátek léta Sladké

Jahodový dort s citronovým krémem – svěží moučník oslavuje začátek léta

Jahodovo-bezinkové semifreddo – napůl zmražený dezert s omamnou vůní jara Sladké

Jahodovo-bezinkové semifreddo – napůl zmražený dezert s omamnou vůní jara

Saláty
Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin

Kuskusový salát s opečeným marinovaným tofu – rychlý oběd po asijsku plný bílkovin

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány Saláty

Lehký bramborový salát s ředkvičkami – svěží jarní příloha i hlavní chod nejen pro vegetariány

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci Recepty

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Přílohy
Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě

Miso granola z pánve – sladkoslaná křupavá chuťovka podle Buchty v troubě

Bramborové halušky se slaninou, křupavou cibulkou a olomouckými tvarůžky Přílohy

Bramborové halušky se slaninou, křupavou cibulkou a olomouckými tvarůžky

Skromně a chutně: Cizrnový paprikáš – klasika v bezmasém provedení zasytí i potěší Vegetariánské

Skromně a chutně: Cizrnový paprikáš – klasika v bezmasém provedení zasytí i potěší

prima-cnn-news

Strkání hlavy do písku a faul. Poslanci si podávají Blažka za nepřítomnost ve Sněmovně Extrémní bouřky v Česku: Bez proudu jsou tisíce domácností, výstraha platí i pro čtvrtek Zachovejte se jako chlap a podejte demisi, vyzval Babiš Fialu. Okamura souhlasí

prima-zeny

Velká vlasová proměna: Mistrovská balayage udělala z neutrální Žanety bohyni léta Chcípni, křičí Bětka. Mikea se pokusí otrávit hadím jedem Vémola otevřeně o dětství plném drilu: Táta byl tvrdý, já chci být svým dětem oporou

prima-zoom

Poznejte rozdíl: Levhart nebo jaguár? Pavoučí jed člověka ochromí jen v určitých případech. Rozhoduje, čím se pavouk živí Varovný průzkum: Přes 40 procent dětí v USA si myslí, že slanina je rostlina

prima-fresh

Barevný dort Aljaška se zmrzlinou a sezónním ovocem překvapí zapečeným sněhem Jak zabránit plesnivění čerstvých jahod? Tyto 3 triky při skladování opravdu fungují Pečená kuřecí stehna v česnekové omáčce – šťavnatý oběd pro milovníky krémové chuti

prima-cool

Čarodějka jde do finále s prvním trailerem Do kin se vkrádá další zabijácký klaun, který má však podle kritiků eso v rukávu Prima pouští do světa dokumentární sérii Karel vs. Karlos. Intimní zpověď sledoval s dojetím, obklopen rodinou a přáteli

playboy

Co vás čeká v červnovém vydání magazínu Playboy? Sandra Bullock ví, jaké zaměstnání vás nejvíc zocelí. A překvapivě to není herectví Provdala se za panáka, ten jí zlomil srdce: Influencerka obvinila hadrového manžela z nevěry

lajk

Charlotte Štiková se provokace nebojí. Na sociálních sítích dala na odiv své vnady Japonec si hraním her způsobil syndrom spadlé hlavy. Život mu zachránila operace Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo

prima-living

Půda není jen držák rostlin. Proč dát šanci přírodním hnojivům? Byt Hanychové v Dejvicích za 11 milionů: Pronajme ho studentům, kterým slibuje i úklid Country Fontána vrací do Česka vůni dřevěných pódií a příběhů v písních

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.