Suroviny
- telecí maso (pečené) 150 g
- vepřové maso (pečené) 100 g
- bílé fazole (uvařené nebo konzervované) 50 g
- jablka (velké) 1 ks
- kyselé okurky 4 ks
- cibule (malá) 1 ks
- kapary 1 lžička
- majonéza 4 lžíce
- hořčice (jemná) 1/2 lžičky
- bílý vinný ocet (nebo jablečný) 2–3 lžíce
- bílý pepř (čerstvě namletý)
- cukr krupice (na dochucení)
Dokončení
- salát (listy)
- hladkolistá petržel
- ředkvičky
- citrony
Postup přípravy
- Maso, fazole, jablko, okurky a cibuli nakrájejte na jemné nudličky. Vmíchejte kapary, a nakonec majonézu, promíchanou s hořčicí, octem, pepřem a případně cukrem. Salát nechte trochu rozležet.
- Podávejte v míse vyložené listy salátu a ozdobené petrželí, plátky ředkviček a citronu.
Vyzkoušejte také recept na tradiční a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE