Suroviny
- kuřecí prsa (grilované nebo upečené) 1 ks
 - anglická slanina (silnější plátky) 4 ks
 - houska 2 ks
 - avokádo 2 ks
 - římský salát 1 ks
 - fazole (z konzervy, propláchnuté a okapané) 200 g
 - kukuřice (z konzervy, okapaná) 200 g
 - cherry rajčata (cherry) 15 ks
 - cibule 1 ks
 
Dresink
- zakysaná smetana 100 g
 - olivový olej 100 ml
 - sůl
 - citronová šťáva
 - citronová kůra 1 lžička
 - česnek 1 stroužek
 - med 1 lžíce
 - čerstvě namletý pepř
 
Postup přípravy
- Všechny přísady na dresink promíchejte (nebo protřepejte v zavařovací skleničce).
 - Kuře pokrájejte na tenké plátky i s kůží.
 - Anglickou slaninu pokrájejte na větší proužky a opečte ji na pánvi. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a přihoďte je ke slanině. Obojí za občasného promíchání nechte opékat dozlatova. Houstičky vsáknou tuk ze slaniny, což je chuťově výborné, ale pokud se bráníte každé kalorii, radši je vynechte a do salátu použijte jen vypečenou slaninu bez tuku.
 - Avokáda podélně prořízněte, rozdělte zakroucením na dvě poloviny, do pecky zasekněte nůž a vytočte ji ven a potom polévkovou lžící zajeďte mezi dužinu a slupku a oddělte tak dužinu avokáda. Tu pak pokrájejte na kostičky a zakápněte citronovou šťávou.
 - Do salátové mísy dejte očištěné nakrájené listy salátu, na něj dejte slité, propláchnuté a okapané fazole a kukuřici. Přidejte rozpůlená rajčátka, jemné kroužky cibule a avokádo a zlehka promíchejte. Salát přelijte dresinkem a teprve pak na něj narovnejte plátky kuřete a posypejte je slaninou s houstičkami.