Suroviny
- kuřecí prsa (grilované nebo upečené) 1 ks
- anglická slanina (silnější plátky) 4 ks
- houska 2 ks
- avokádo 2 ks
- římský salát 1 ks
- fazole (z konzervy, propláchnuté a okapané) 200 g
- kukuřice (z konzervy, okapaná) 200 g
- cherry rajčata (cherry) 15 ks
- cibule 1 ks
Dresink
- zakysaná smetana 100 g
- olivový olej 100 ml
- sůl
- citronová šťáva
- citronová kůra 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- med 1 lžíce
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Všechny přísady na dresink promíchejte (nebo protřepejte v zavařovací skleničce).
- Kuře pokrájejte na tenké plátky i s kůží.
- Anglickou slaninu pokrájejte na větší proužky a opečte ji na pánvi. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a přihoďte je ke slanině. Obojí za občasného promíchání nechte opékat dozlatova. Houstičky vsáknou tuk ze slaniny, což je chuťově výborné, ale pokud se bráníte každé kalorii, radši je vynechte a do salátu použijte jen vypečenou slaninu bez tuku.
- Avokáda podélně prořízněte, rozdělte zakroucením na dvě poloviny, do pecky zasekněte nůž a vytočte ji ven a potom polévkovou lžící zajeďte mezi dužinu a slupku a oddělte tak dužinu avokáda. Tu pak pokrájejte na kostičky a zakápněte citronovou šťávou.
- Do salátové mísy dejte očištěné nakrájené listy salátu, na něj dejte slité, propláchnuté a okapané fazole a kukuřici. Přidejte rozpůlená rajčátka, jemné kroužky cibule a avokádo a zlehka promíchejte. Salát přelijte dresinkem a teprve pak na něj narovnejte plátky kuřete a posypejte je slaninou s houstičkami.