Poklady francouzské kuchyně: Slavnostní obědový salát s kuřecími játry a pomerančem

Moje hodnocení
3x

O Francouzkách všichni, nebo lépe řečeno všechny víme, že jsou štíhlé a elegantní. Možná je to proto, že i ony podlehly kouzlu obědových salátů – můžete jich sníst velkou mísu, vaše tělo získá řadu hodnotných látek, ale málo kalorií. Tady je jeden dokonale à la mode.

4 porce
45 minut
francouzská

Suroviny

Zálivka

Postup přípravy

  1. Brambory buď dobře očistěte kartáčkem nebo je oloupejte a pak je uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte, překrojte na poloviny a udržujte teplé.
  2. Zatímco se brambory vaří, vykrájejte z pomerančů filátka (bez bílých membrán a peciček) a zachyťte přitom šťávu. Promíchejte ji s ostatními přísadami na zálivku.
  3. V pánvi osmažte slaninu, až bude křupavá, a vyjměte ji děrovanou naběračkou. K vyškvařenému tuku v pánvi přidejte máslo, a až se rozehřeje, osmažte játra ze všech stran dozlatova, z každé strany asi 2 minuty. Dejte stranou. Do pánve vlijte zálivku a odvařte přípečky. Zálivku udržujte teplou.
  4. V míse nebo na talíře rozložte lístky špenátu a čekanky, brambory, slaninu, dílky pomeranče a játra. Posypte nakrájenou pažitkou a oříšky, lehce opepřete a zalijte teplou zálivkou. Ihned podávejte.

Vyzkoušejte i recept na klasický salát Caesar podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty