Suroviny
- hlávkový salát 1 ks
- kuřecí prsa 500 g
- slanina (plátky) 200 g
- česnek 1 stroužek
- vejce (uvařené nahniličko či ztracená) 4 ks
- parmazán 100 g
Zálivka
- bílý jogurt 5 lžic
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva (z 1/2 citronu)
- parmazán 50 g
- ančovička (rozdrcené) 1 lžička
- balzamikový ocet 1 lžíce
- bazalka 10 lístků
- hořčice 1 lžička
- česnek (prolisovaný) 2 stroužky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Salát natrhejte. Maso nakrájejte na plátky a slaninu natrhejte na kousky. Opékejte s pokrájeným stroužkem česneku dozlatova.
- Na rozložený salát klaďte upečenou slaninu a maso, nakonec vejce, posypte sýrem a zakapejte zálivkou. Na zálivku všechny suroviny ponorným mixérem nasekejte na hladkou omáčku.