Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát Caesar s kuřecím masem
Proslulý salát Caesar z 30. let 20. století se připisuje restauratérovi Caesarovi Cardinimu. V původní verzi sice maso nebylo, ale dnes je právě kuřecí maso oblíbeným doplňkem tohoto výtečného obědového salátu.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- hlávkový salát 1 ks
- kuřecí prsní řízky 500 g
- plátky slaniny 200 g
- Česnek 1 stroužek
- vejce (uvařené nahniličko či ztracená) 4 ks
- Parmezán 100 g
Zálivka:
- Jogurt 5 lžic
- Olivový olej 2 lžíce
- šťáva z 1/2 citronu
- Parmezán 50 g
- rozdrcené ančovičky 1 lžička
- balzamikový ocet 1 lžíce
- Bazalka 10 lístků
- Hořčice 1 lžička
- česnek, prolisovaný 2 stroužky
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Salát natrhejte. Maso nakrájejte na plátky a slaninu natrhejte na kousky. Opékejte s pokrájeným stroužkem česneku dozlatova.
- Na rozložený salát klaďte upečenou slaninu a maso, nakonec vejce, posypte sýrem a zakapejte zálivkou. Na zálivku všechny suroviny ponorným mixérem nasekejte na hladkou omáčku.
Salát Caesar s kuřetem. Foto: Gurmet