Tereza Pánková ,
Pěkně vypečený blog

Letní mini Pavlova s čerstvým ovocem

Moje hodnocení
27x

Milujete pusinky? Pak si oblíbíte i mini verzi slavného dezertu Pavlova. V letním provedení s ovocem je obzvlášť povedená. :)

1 porce
60 minut
australská

Bílé korpusy

  • bílky, pokojová teplota (z vajec velikosti L) 4 ks
  • cukr krupice 230 g
  • kukuřičný škrob 2 lžíce
  • bílý vinný ocet 2 lžičky

Krém

  • smetana ke šlehání 31% 200 ml
  • mascarpone 100 g
  • cukr moučka 1 lžička

Ozdoba

  • čerstvé ovoce dle chuti

Postup přípravy

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a připravte dva plechy, které vyložte pečicím papírem.
  2. Z bílků ušlehejte pevný sníh, do kterého postupně zašlehejte cukr. Poté přimíchejte škrob a nakonec ocet.
  3. Vznikne hustá hmota, kterou naplňte jednorázový cukrářský sáček s širší vroubkovanou špičkou.
  4. Uprostřed každého korpusu udělejte obrácenou stranou lžíce lehkou prohlubeň, aby pak na dortíku krém hezky držel.
  5. Ihned vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a sušte přibližně 40–45 minut.
  6. Po uplynutí této doby troubu vypněte a jen malinko pootevřete dvířka (vložte do nich vařečku), takto nechte korpusky dojít, dokud v ní úplně nevychladnou.
  7. Jakmile korpusky vychladnou, jdou snadno odlepit od pečicího papíru.
  8. Smetanu vyšlehejte dotuha, přidejte k ní mascarpone a lžičku cukru moučka.
  9. Společně ještě chviličku šlehejte, dokud nevznikne hladký našlehaný krém (tato dávka krému postačí k naplnění 8 korpusů).
  10. Krémem plňte připravené korpusky a zdobte čerstvým ovocem. Hotové dortíky nechte v lednici dvě hodiny odpočívat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Pěkně vypečený blog

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.


Přečtěte si také

Recepty