Bílé korpusy
- bílek (pokojová teplota, z vajec velikosti L) 4 ks
- cukr krupice 230 g
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- bílý vinný ocet 2 lžičky
Krém
- smetana ke šlehání (31%) 200 ml
- mascarpone 100 g
- moučkový cukr 1 lžička
Ozdoba
- ovoce (čerstvé, dle chuti)
Nechte se vést při přípravě návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a připravte dva plechy, které vyložte pečicím papírem.
- Z bílků ušlehejte pevný sníh, do kterého postupně zašlehejte cukr. Poté přimíchejte škrob a nakonec ocet.
- Vznikne hustá hmota, kterou naplňte jednorázový cukrářský sáček s širší vroubkovanou špičkou.
- Uprostřed každého korpusu udělejte obrácenou stranou lžíce lehkou prohlubeň, aby pak na dortíku krém hezky držel.
- Ihned vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a sušte přibližně 40–45 minut.
- Po uplynutí této doby troubu vypněte a jen malinko pootevřete dvířka (vložte do nich vařečku), takto nechte korpusky dojít, dokud v ní úplně nevychladnou.
- Jakmile korpusky vychladnou, jdou snadno odlepit od pečicího papíru.
- Smetanu vyšlehejte dotuha, přidejte k ní mascarpone a lžičku cukru moučka.
- Společně ještě chviličku šlehejte, dokud nevznikne hladký našlehaný krém (tato dávka krému postačí k naplnění 8 korpusů).
- Krémem plňte připravené korpusky a zdobte čerstvým ovocem. Hotové dortíky nechte v lednici dvě hodiny odpočívat.
Ze zbylých bílků můžete připravit také křehké sněhové pusinky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE