Speciály

Carbonara: Tradiční i nevšední verze oblíbeného pokrmu

Pasta alla carbonara nebo-li těstoviny po uhlířsku jsou tradičním italským jídlem z okolí Říma. Krémovou omáčku tvoří jen žloutky se sýrem, které doplňuje šťavnatá slanina a černý pepř. A jako každý pokrm, který si získal globální oblibu, i tento inspiroval mnoho kuchařů k vlastním originálním variacím.

Pokud toužíte po klasice, pamatujte na to, že základem jsou opravdu kvalitní suroviny – semolinové těstoviny (tradičně spaghetti nebo bucatini), slanina pancetta nebo guanciale, dobrý parmazán, případně pecorino, čerstvé žloutky a čerstvě namletý černý pepř.

Některé recepty pracují i se smetanou, ale v původním receptu ji nenajdete. Ale pokud vám to chutná, můžete si s tímto oblíbeným receptem trochu pohrát... Inspiraci můžete najít v našem výběru – k těstovinám zkuste přidat zeleninu nebo třeba chorizo klobásku. A uvedené ingredience pro carbonara můžete zkusit použít třeba při přípravě rizota nebo pizzy.

Vyzkoušejte nové recepty a připravte si nejlepší carbonara:

Recepty