Sangría dortík – originální prosecco želé s nektarinkami a malinami

Moje hodnocení
5x

Chcete spojit ovocné osvěžení s elegancí perlivého vína? Vyzkoušejte tento letní želé dortík s nektarinkami, malinami a proseccem. Je to jako sangría v pevném skupenství – lehké, hravé a dokonale efektní pohoštění na každou letní oslavu!

6 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Namočte želatinu do 200 ml studené vody a nechte ji nabobtnat. Mezitím smíchejte zbylou vodu se sirupem a proseccem.
  2. Vypeckujte nektarinky, nakrájejte je na drobné kousky a promíchejte s malinami v míse. Přilijte směs prosecca, sirupu a vody.
  3. Nabobtnalou želatinu i s vodou zahřejte, dokud se zcela nerozpustí. Poté ji nalijte do ovocné směsi a dobře promíchejte.
  4. Směs přelijte do kovové bábovkové formy o objemu 1,2 litru a uložte do chladničky alespoň na 6 hodin ztuhnout.
  5. Po ztuhnutí ponořte formu velmi krátce do horké vody a želé opatrně vyklopte.
PRIMA TIP: Ke každé porci přidejte kopeček vyšlehané šlehačky pro extra jemnost a kontrast. Skvěle ladí s jemně nakyslým ovocem i perlivou chutí prosecca. Nebojte se experimentovat s výběrem ovoce podle toho, co zahrada dá…

Vyzkoušejte také smetanovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty