Suroviny
- voda 450 ml
- plátková želatina 18 g
- bezinkový sirup 250 ml
- prosecco 200 ml
- nektarinky 4 ks
- maliny 150 g

Postup přípravy
- Namočte želatinu do 200 ml studené vody a nechte ji nabobtnat. Mezitím smíchejte zbylou vodu se sirupem a proseccem.
- Vypeckujte nektarinky, nakrájejte je na drobné kousky a promíchejte s malinami v míse. Přilijte směs prosecca, sirupu a vody.
- Nabobtnalou želatinu i s vodou zahřejte, dokud se zcela nerozpustí. Poté ji nalijte do ovocné směsi a dobře promíchejte.
- Směs přelijte do kovové bábovkové formy o objemu 1,2 litru a uložte do chladničky alespoň na 6 hodin ztuhnout.
- Po ztuhnutí ponořte formu velmi krátce do horké vody a želé opatrně vyklopte.
PRIMA TIP: Ke každé porci přidejte kopeček vyšlehané šlehačky pro extra jemnost a kontrast. Skvěle ladí s jemně nakyslým ovocem i perlivou chutí prosecca. Nebojte se experimentovat s výběrem ovoce podle toho, co zahrada dá…
Vyzkoušejte také smetanovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem