Suroviny
- cukr krupice 3–4 lžíce
- pomerančová šťáva 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- ovoce (směs citrusů a „pevnějšího“ ovoce - pomeranče, limetky, citron, broskve, hroznové víno, nektarinky)
- červené víno 750 ml
- soda (nebo limonáda) 500 ml
- vodka (Vodka) 2 lžíce
- gin (nebo brandy) 1 lžíce
Nejlepší je, když je sangria po celé noci pěkně vyspalá – to pak chutná nejlíp, ale není to nutné. Pokud budete chtít extra osvěžující variantu, přihoďte do ní pár kostek ledu.
Postup přípravy
- Ve džbánu rozmíchejte cukr se šťávou z pomeranče a citronu, přidejte nakrájené ovoce, víno, sodu, vodku, gin a vše zamíchejte.
- Servírování: sangrii podávejte vychlazenou s ledem
Vyzkoušejte také oblíbený Aperol Spritz podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Aperol Spritz: Namíchejte si oblíbený letní drink