Bramborové nočky:
- brambory 2 střední ks
- polohrubá mouka 2–3 lžíce
- žloutek 1 ks
- sůl 1 špetka
Na dokončení:
- hrášek 100 g
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- jarní cibulka 2 ks
Postup přípravy:
- Mrkev a celer očistěte a nastrouhejte. Máslo rozpusťte a zeleninu na něm orestujte společně s utřeným česnekem a kmínem.
- Vše zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte doměkka. Mezitím oloupejte brambory a nastrouhejte je najemno. Přidejte mouku, žloutek, sůl a rozmíchejte na těsto.
- Do vroucí polévky propasírujte těsto přes haluškovač a nakonec přisypte hrášek. Počkejte, až nočky vyplavou, po minutce odstavte, dochuťte solí, pepřem a nakrájenou jarní cibulkou.
Kdo si chce uvařit další poctivou polévku, měl by se podívat na náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Milionová polévka z kořenové zeleniny
Nebo se podívejte na další chutné zavářky: