Suroviny
- máslo 1 lžíce
- cibule (nakrájená nadrobno) 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- droždí 1 kostka (42 g)
- polohrubá mouka 2 lžíce
- vejce 1 ks
- majoránka 1 lžička
- hladkolistá petržel (nasekaná)
- strouhanka
Připravte si drožďové knedlíčky do polévky podle Těhotnýho kuchaře
Uděláme si drožďový knedlíčky, aby po anti-játrařích mohli držkovat i ti, co nemají rádi droždí.
Postup přípravy
- Do rendlíku jebni kousek másla, přihoď cibuli, osol ji a orestuj. Jenom tak lehce, až začne růžovět.
- Vem si droždí a rozdrob ho do rendlíku. Zvolna ho restuj do tý doby, než je z toho kejda.
- Jebni na to polohrubou mouku a pak tu drožďovou jíšku orestuj. Zabere to kolem 3 minut. 4. Když máš hotovo, hoď to do misky a nech to vychladnout.
- Do misky vyklepni vajíčko, osol to a opepři. Následuje majoránka (můžeš ji protáhnout v dlaních) a hladkolistá petržel.
- Přidej tolik strouhanky, abys z toho utřel lehce lepivý těsto.
- Navlhčenýma rukama z toho vyválej knedlíčky. Za mě je ideální velikost, když ho rozpůlíš lžící a máš nadvakrát do huby.
- Jestli máš bobky u prdele, že se ti rozpadnou, můžeš je vařit zvlášť. Já je vařil přímo ve vývaru, už mám trénink z těch játrových. Drožďový knedlíčky ti budou chutnat v hovězím, kuřecím, ale i zeleninovým vývaru a samozřejmě hezky zahrajou i v drožďový polívce. Je to bezmasý, rychlý, levný a lepší, než když se ti udělá beďar na rtu.
Vyzkoušejte také parádní játrové knedlíčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky