Suroviny
- máslo 50 g
- cibule (nakrájená najemno) 1 ks
- droždí (čerstvé ) 1 kostka
- polohrubá mouka asi 5 lžic
- strouhanka 2 lžíce
- vejce 1 ks
- bylinky (případně nasekané bylinky (petržel, libeček...))
- sůl
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte máslo, vsypte cibuli a smažte ji, až zesklovatí. Přisypte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho nechte rozpustit – vznikne jakási kašička. Pak směs nechte vychladnout.
- Směs zahustěte moukou, strouhankou, osolte, vmíchejte vejce a případně nakrájené bylinky.
- Tvarujte knedlíčky nebo nočky, vkládejte do mírně vroucí polévky a vařte asi 5 minut.
Vyzkoušejte také recept na játrové knedlíčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Játrové knedlíčky do polévky chutnají jako od babičky