Recept na drožďové knedlíčky do polévky

Moje hodnocení
16x

Domácí klasika, krásně voňavá a důstojná společnost dokonalému vývaru. Drožďové knedlíčky ale můžete použít i jako zavářku do zadělávaných polévek, budou skvělé například v kaldounu, ale i v krémových polévkách, třeba v květákové nebo česnekové.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • máslo 50 g
  • cibule, nakrájená najemno 1 ks
  • droždí (čerstvé droždí) 1 kostka
  • polohrubá mouka asi 5 lžic
  • strouhanka 2 lžíce
  • vejce 1 ks
  • sůl
  • případně nasekané bylinky (petržel, libeček...)

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejte máslo, vsypte cibuli a smažte ji, až zesklovatí. Přisypte rozdrobené droždí a za stálého míchání ho nechte rozpustit – vznikne jakási kašička. Pak směs nechte vychladnout.
  2. Směs zahustěte moukou, strouhankou, osolte, vmíchejte vejce a případně nakrájené bylinky.
  3. Tvarujte knedlíčky nebo nočky, vkládejte do mírně vroucí polévky a vařte asi 5 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty