zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku
Autor: Klára Michalová V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku

V Tiskárně si vychutnejte českou klasiku v moderním kabátku

Pokud vás přepadla chuť na poctivou omáčku s knedlíkem nebo dokřupava usmažený řízek, hodí se mít v zásobě tipy na podniky, kde tuhle oblíbenou klasiku umí opravdu skvěle. Jedním z takových míst je pražská restaurace Tiskárna v centru Prahy.
Klára Michalová , 28.07.2021

reklama

Výhoda české kuchyně je v tom, že každý Čech si v ní najde to své. A když je hlad i chuť, není potřeba stát hodiny v kuchyni a táhnout vývar, obalovat horu řízků nebo hlídat svíčkovou v troubě. Stačí si naklikat objednávku na Dáme jídlo a během chvíle si může doma každý pochutnat na tom, co má nejradši.

Já tentokrát vybrala pražskou restauraci Tiskárna, která mě zaujala perfektně vyváženou nabídkou, v které nechybí absolutní klasika, ale ani nevšední kousky, které zlákají i gurmány. V neposlední řadě se mi líbila i nápaditá polední nabídka. A ochutnali jsme od každého něco. Objednávka dorazila ve slíbeném čase, jídlo bylo v perfektní kondici a pečlivě zabalené – zavakuované v dělených krabičkách, díky tomu byly přílohy nerozmáčené.

Jídlo dorazilo zavakuované v dělených krabičkách
Autor: Klára Michalová Jídlo dorazilo zavakuované v dělených krabičkách

Z předkrmů mě zlákaly domácí matjesy z šumavského pstruha s bramborovým salátem s okurkou, koprem a křepelčím vajíčkem (165 Kč). Trochu vyšší cenu vykompenzovala velká porce, která by obstála i jako menší hlavní jídlo, a hlavně skvělá chuť.

Domácí matjesy ze šumavského pstruha s bramborovým salátem
Autor: Klára Michalová Domácí matjesy ze šumavského pstruha s bramborovým salátem

Prubířským kamenem každé české restaurace je svíčková omáčka na smetaně (225 Kč), může být skvělá, ale i otřesná. A v Tiskárně se opravdu povedla. Perfektně chuťově vyváženou omáčku, která měla krásnou barvu, doplňovala měkkoučká prošpikovaná hovězí loupaná plec a výborný karlovarský knedlík (toho bylo na množství omáčku trochu málo, ale chutnal fakt skvěle). Potěšily i doplňky – v mističkách zvlášť zabalené dorazily i šlehačka a brusinky. 

Svíčková omáčka na smetanš s karlovarským knedlíkem
Autor: Klára Michalová Svíčková omáčka na smetanš s karlovarským knedlíkem

Dcera si vyžádala smažený vepřový řízek podávaný s lehkým bramborovým salátem s hořčičnou zálivkou (195 Kč). Mile překvapila ohromná porce, šťavnaté maso i přidaný klínek citronu na dochucení.

Vepřový řízek s bramborovým salátem
Autor: Klára Michalová Vepřový řízek s bramborovým salátem

Z polední nabídky, která se každý den mění, jsme zvolili kuřecí stehno Cacciatore s olivami a rajčaty doplněné grilovanou kukuřičnou polentou s parmazánem (135 Kč). Tohle jídlo bylo opravdu příjemné překvapení, i když to byl výlet z české do italské kuchyně, provedení bylo bezchybné, porce úctyhodná a moc jsme si pochutnali. Zvlášť potěšila nevšední příloha.

Kuře Cacciatore s grilovanou polentou
Autor: Klára Michalová Kuře Cacciatore s grilovanou polentou

Restaurace Tiskárna sídlí přímo v centru Prahy, pár kroků od Václavského náměstí a je skvělou volbou, pokud se chcete dobře najíst za přívětivé ceny. Provedení jídel je pečlivé a dotažené a klidně sem můžete vzít přátele z ciziny, kterým chcete představit českou kuchyni. Nebo si českou hostinu objednejte na Dáme jídlo a užijte si skvělé jídlo v pohodlí domova!

Vybíráme pro vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.

Dáme restaurace

Související témata: Dáme jídlo , restaurace Praha , česká kuchyně

reklama