V Lokále Nad Stromovkou vás pohostí prostě hezky česky

Dobře připravená česká kuchyně je něco jako lék. Minimálně lék na špatnou náladu. Zakrojíte knedlíček, k tomu šťavnatý kousek bůčku, silný slepičí vývar a místo dezertu poctivý talián... A hned se všechny černé mraky rozfoukají a na světě je zase krásně.

Dopoledne v pracovním režimu na home office má samo o sobě dost prokrastinačních úskalí, a když vám navíc přijde domů dítě, které poslali ze školy domů do karantény, vidina soustředěné práce se rychle rozplývá. Naštěstí dnešní doba přináší benefity v možnosti objednat si domů jídlo, a tím se jeden z problémů vyřeší. Holčička si poručila smažák, tak byla volba restuarace celkem jasná. Vyhlášený mají přece v Lokále! V aplikaci Dáme jídlo jsem objednala mix jídel z denního i stálého menu, a do půl hodinky už u nás zvonil kurýr. Jídlo dorazilo teplé a zatavené v plastových krabičkách.

Lokál je síť restaurací pod hlavičkou Ambiente. Zaměření je zcela jasné - česká kuchyně. A co si budeme povídat, na českou kuchyni jsme všichni odborníci, takže zavděčit se není úplně jednoduché. V Lokálech ale máte jistotu, že jídla budou připravená poctivě a od základu, bez zkratek a z kvalitních surovin. A bubenečský Lokál Nad Stromovkou není výjimkou. Pokud do něj chcete zavítat, najdete ho na kraji Letné, přímo u vstupu do Stromovky z ulice Nad Královskou oborou.

Pro hladký start jsem objednala slepičí vývar s celestýnskými nudlemi (55 Kč). V polévce plavala velká porce kořenové zeleniny, natrhané slepičí maso a nudle s bylinkami byly zabalené zvlášť, aby se ve vývaru nerozmáčely.

Ve stálém menu nechybí různé pochutiny a mě na první pohled zaujal talián s hořčicí, křenem a chlebem (115 Kč). Talián dodává do Lokálu Amaso, které je zárukou opravdu kvalitních uzenin, a musím potvrdit, že tahle ryze česká uzenina se jim náramně povedla.

Jak už jsem zmínila, pro dceru jsem objednala smažený sýr s vařeným bramborem a tatarkou (219 Kč). Smažák patří mezi signature dish celého Lokálu, je připravený opravdu s péčí, z 6 týdnů vyzrálého eidamu. Pravda je, že než jsem všechny jídla stihla naservírovat a vyfotit, už trochu vychladl, ale protože ho dobře znám i z restaurace, můžu ho s klidem doporučit, tady smažený sýr jednoduše umí připravit bezchybně.

Z denního menu jsem neodolala čočce na kyselo se sázeným vejcem (149 Kč). Já jsem opravdový milovník čočky, kdybych si měla vybrat poslední jídlo v životě, asi by to vyhrála právě čočka na kyselo :) V podání Lokálu by mě určitě neurazila, čočka byla uvařená akorát, nebyla téměř zahuštěná, zůstala krásně šťavnatá a byla skvěle dochucená. Navrch trůnila dvě sázená vejce s tekutým žloutkem a krásně zkaramelizovaná cibulka. Pro dokonalý dojem bych přidala kyselou okurku, ale díky tomu, že jsem si jídlo objednala domů, jednoduše jsem si ji vyndala z lednice a jídlo bylo naprosto dokonalé.

Poslední jídlo jsem také trefila :) Pečený vepřový bůček po selsku, s bramborovým knedlíkem a špenátem (165 Kč) byl prostě přesně takový, jak jsem si ho představovala. Maso úžasně šťavnaté, jen se rozpadalo, silná masová šťáva z výpeku, knedlíky jako od mojí babičky (té šikovné...) a špenát byl absolutně geniální. Žádný šedý protlak, ale zelený listový, dušený doměkka, prostě paráda.

Pokud vás okolnosti života trochu pocuchají, nebo budete mít zkrátka chuť na něco dobrého, hřejivého, uklidňujícího, zajděte do Lokálu Nad Stromovkou. Nebo si objednejte domů plnou tašku jedlého potěšení přes Dáme jídlo.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty