Speciály

Výběr z receptů na nejlepší zelný salát coleslaw

Zelný salát z čerstvého zelí je oblíbený všude tam, kde zelí pěstují. Je to levná surovina, která má skvělou chuť, je příjemně křupavá a ještě navíc je zdravá! Tradičně se za domov zelného salátu považuje Amerika, ale prapůvod pochází z Holandska a stejně tak název coleslaw pochází z původně holandského výrazu pro zelný salát.

Salát z čerstvého zelí se připravuje nejčastěji ve dvou verzích – s majonézou nebo s olejovou zálivkou vinaigrette. Různě ochucené verze najdeme v nordické kuchyni, ve střední Evropě i dál na východ v Rusku a na Ukrajině. Zelí mají rádi i v asijských zemích a objevuje se i v severní Africe. Pod názvem coleslaw je to ale absolutní klasika v USA, kde tento křupavý salát doplňuje hamburgery, hotdogy i domácí grilovačky.

Využijte všechny benefity čerstvého zelí a připravte si z něj výborné saláty podle našich receptů:

Recepty