Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Vepřové jazyky s kaparovou omáčkou

do 1 hodiny
Vepřové jazyky s kaparovou omáčkou
Vepřové jazyky s kaparovou omáčkou Autor: Coolinářka
Už jste někdy vyzkoušeli vepřový jazyk? Není v české kuchyni žádnou novinkou, tento recept se taky řadí mezi ty prastaré, z období 1. republiky!
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Nejdříve dejte vařit omyté vepřové jazyky. Do vody s oloupanou celou kořenovou zeleninou dejte jazyky, jednu celou cibuli, jalovec, bobkové listy, nové koření a celý pepř.
  2. Maso vařte do změknutí – ideální je použít tlakový hrnec. Když jsou jazyky měkké, přendejte je do mísy se studenou vodou a následně je oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Zeleninu z vývaru už nebudete potřebovat. Nyní je čas na omáčku. V jiném hrnci si na lžíci másla orestujte najemno nasekanou cibuli, až začne zlátnout, zarestujte do ní hladkou mouku, vznikne jíška, kterou postupně zalévejte scezeným vývarem z jazyků, až do ideální konzistence omáčky.
  4. Provařte ji asi 10 minut a pak do ní nalijte smetanu, také ji provařte a nakonec přidejte kapary s trochou nálevu.
  5. Omáčku dosolte dle chuti a vraťte do ní nakrájené jazyky. Servírujte třeba s rýží, ale jsou skvělé i s kynutými knedlíky.

 

Reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama