Suroviny
- zelený chřest (očištěný a nakrájený na šikmé špalíčky) 1 svazek (500 g)
- pórek (malý, očištěný, propláchnutý a nakrájený na šikmá kolečka (jen bílá a světle zelená část)) 1 ks
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- filet z lososa (bez kůže, o výšce asi 2,5 cm) 4 ks
- bylinky (nasekané jarní bylinky (estragon, kopr, bazalka, petrželka) k podávání) 1 hrst
- citron (dílky citronu k podávání)
- mořská sůl (hrubá )
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní dvě mřížky, do spodní a horní třetiny výšky trouby. Ustřihněte si 4 obdélníky papíru na pečení tak, aby se do nich daly filety dobře zabalit. Každý přeložte šikmo napůl, aby vznikl záhyb, pak je zase rozložte.
- Chřest a pórek promíchejte v misce s olejem. Osolte a opepřete stejně jako filety ryby.
- Filet položte na jednu stranu od naznačeného přehybu na papír a rovnoměrně na něj rozdělejte chřest s pórkem. Přeložte přes ně druhou půlku papíru, spojte a okraje zarolujte do sebe, aby vznikly uzavřené půlměsíčkovité balíčky.
- Položte je na plech s okrajem a pečte 10 minut, pokud chcete mít rybu jen mírně propečenou, případně o něco déle. Balíčky přesuňte na talíře a opatrně (vyběhne horká pára) je rozstřihněte kuchyňskými nůžkami. Posypte bylinkami a podávejte s dílky citronu k zakápnutí.