Suroviny
- olivový olej 2 PL
- cibule 1
- řapíkatý celer 3 stonky
- italské bylinky 1/2 ML
- česnek 4 stroužky
- vývar 2 l
- tarhoňa 1 hrnek
- baby špenát
- strouhaný parmazán
- sůl
- pepř
Masové koule
- mleté hovězí maso 500 g
- strouhanka 1/2 hrnku
- hladkolistá petržel 1/4 hrnku
- strouhaný parmazán 1/2 hrnku
- česnek 3 stroužky
- vejce 2
- sůl
- pepř
Postup
V hrnci rozehřejeme olej a zvolna na něm opečeme cibuli, mrkev a celer. Vmícháme sušené bylinky a česnek, krátce opečeme a vlijeme vývar. Přivedeme k varu a po 5 minutách vsypeme těstoviny a masové kuličky.
Vaříme 10 minut, stáhneme z ohně a vmícháme baby špenát. Dosolíme a dopepříme. Na talíři posypeme parmazánem a petrželkou.
Kuličky
Ingredience smícháme dohromady.
Opečeme na pánvi a následně vložíme do vroucí polévky.
Autorka receptu: Kateřina Bejdáková