reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Kulajda bez lepku
Autor: P&G Foodies Kulajda bez lepku

Kulajda s houbami a koprem bez lepku

Hodnoceno: 10x
Bez lepku nebo zahuštěná moukou, to už je ve finále jedno. Kulajda je naprosto famózní polévka, kterou doporučujeme úplně všem.
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Pokud budete používat sušené houby, namočte si je předem na hodinu do vody.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Houby očistěte a pokrájejte je na 1,5 cm velké kostky, stejně tak brambory.
  3. V hrnci na ghí másle osmažte cibuli. Přidejte nakrájené houby, bobkové listy, pepř, nové koření a restujte další 3 minuty.
  4. Přidejte brambory, půl lžičky soli a zalijte vodou. Vařte pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. To zabere přibližně 15 minut.
  5. Mezitím si v hrnku smíchejte smetanu s rýžovou moukou. Důkladně promíchejte, aby ve smetaně nezbyly hrudky.
  6. Jakmile jsou brambory měkké, přilijte smetanu s moukou a povařte další 3 minuty. Přisypte nasekaný kopr a rozklepněte do polévky 3 vejce.
  7. Počkejte 30 vteřin a pak polévku lehce promíchejte, aby se vejce roztrhala na větší kousky.
  8. Na závěr dochuťte octem, cukrem a solí. Polévku ozdobte plátkem másla a čerstvým koprem

P&G Foodies
Gábina a Petr Kučerovi

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

reklama

reklama