Maso
- krůtí maso (krůtí prsní řízky bez kůže) 4 ks (600 g)
- ovesné vločky 200 g
- sladká paprika (mletá,uzená ) 5 lžiček
- hladká mouka 80 g
- vejce 2 ks
- olivový olej 6 lžic
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Salát
- brambory (nové ) 600 g
- vejce 2 ks
- kopr 1 svazek
- hladkolistá petržel 1 svazek
- pažitka 1 svazek
- kapary 4 lžičky
- olivový olej 2 lžíce
- rukola (podle chuti (lze vynechat)) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hrnci dejte vařit alespoň 1,5 l osolené vody.
- Maso zakryjte potravinářskou fólií a rozklepejte ho paličkou na 1 cm vysoký plátek. Důležité je, aby bylo všude stejně vysoké, na tvaru tolik nezáleží.
- Ovesné vločky promíchejte v hlubokém talíři s uzenou paprikou. Do druhého talíře vsypte mouku, osolte ji a opepřete. Ve třetím prošlehejte vidličkou vejce.
- Plátky masa obalte postupně v mouce, vejcích a ovesných vločkách.
- Brambory podle chuti oloupejte, nakrájejte na kostky a vložte je do vroucí vody. Povařte 5 minut, přidejte omytá vejce a uvařte doměkka, asi 10 minut, vejce se uvaří natvrdo.
- Vejce vylovte, zchlaďte ve studené vodě a brambory slijte.
- Petrželku a kopr nasekejte nahrubo, pažitku nadrobno. Vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky. Promíchejte vše s bramborami, přidejte kapary, přilijte olej, osolte, opepřete a znovu promíchejte.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej a na vyšším stupni připravené maso opečte dozlatova, zhruba 4 minuty z každé strany.
- Křupavá krůtí prsa podávejte s bramborovým salátem, posypaným rukolou dle chuti.
Křupavé krůtí řízky s bramborovým salátem s vejcem Zdroj: Moje dokonalá fit jídla