Regionální potravina

Medové kuličky s mandlemi a hrozinkami

Moje hodnocení
4x

Medové kuličky jsou plné oříšků a rozinek a na svátečním stole se budou skvěle vyjímat. Spíše ale počítejte, že z něj rychle zmizí, protože jsou tak lahodné...

30 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z mouky, vejce, sody, 30 g másla a medu vypracujte hladké těsto, které vyválejte, dejte na plech a pečte v troubě na 180 °C dozlatova. Těsto nechte vychladnout a rozmixujte ho v mixéru najemno. Malou část rozmixovaného těsta nechte stranou na obalování.
  2. Zbylé máslo rozpusťte a utřete se salkem do hladkého krému, do kterého přidejte nasekané mandle bez slupky, nasekané vlašské ořechy a namočené hrozinky v rumu. Vše smíchejte s rozmixovaným těstem a vytvarujte kuličky, které obalte ve zbytku rozmixovaného těsta.
PRIMA TIP: Blanšírované mandle snadno a rychle. Mandle vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Jakmile se začne voda vařit, mandle sceďte, vložte do ledové vody a oloupejte.

Medové kuličky jsme připravili z medu květového pastového, který pochází z rodinné včelí farmy Františka Vostoupala z Jihočeského kraje. Díky své chuti a kvalitě získal v roce 2022 ocenění Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty