reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Burger s trhaným masem a zelným salátem
Autor: S vášní pro jídlo Burger s trhaným masem a zelným salátem

Burger s trhaným masem a zelným salátem

Hodnoceno: 6x
Poctivý burger nemusí být jen s hovězím masem. Třeba takový s trhaným vepřovým masem, to je velká lahůdka. K tomu křupavý zelný salát, chutná omáčka. No, nevíme, jak to máte vy. Ale my už slušně slintáme a přemýšlíme, kdy si takový parádní víkendový oběd připravíme.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Tangzhong:

Trhané maso:

Zelný salát:

Postup

  1. Bulky: Na tangzhong promíchejte mouku s vodou v hrnci.
  2. Ten potom dejte na plotnu a na mírném ohni za stálého prošlehávání metličkou promíchávejte, až vznikne kašička o hustotě tekutého lepidla.
  3. Takto vzniklou kašičku stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
  4. Do mísy potom nasypte všechny ingredience na těsto, přidejte tangzhong a společně hnětačem uhněťte hladké těsto.
  5. Těsto v míse přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 2 hodiny, těsto zdvojnásobí objem.
  6. To potom rozdělte na 4 díly a z kousků těsta vytvořte ranečky, které rozložte na plech s pečicím papírem a přikryté nechte ještě hodinu dokynout.
  7. Vykynuté bulky potom pečte v troubě předehřáté na 200 °C pomazané rozšlehaným vejcem a posypané sezamem asi 20 minut dozlatova.
  8. Maso: Vepřové ramínko posypte uzenou paprikou, solí a pepřem, podlijte trochou vody a pečte přikryté v troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny.
  9. Potom maso odkryjte a dopékejte ještě dalších 30 minut.
  10. Upečené maso vidličkami natrhejte na vlákna a spolu s výpekem přendejte do hluboké pánve.
  11. K masu přidejte kečup a vinný ocet a společně opékejte, až je maso obalené v husté omáčce.
  12. Salát: Zelí a mrkev nakrouhejte najemno.
  13. K zelenině potom přidejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a dochuťte solí a pepřem.
  14. Při servírování potom rozkrojte bulky, na ně navršte trochu salátu, maso, přidejte jalapeňos a nakonec přiklopte druhou částí bulky.

reklama

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!