Tangzhong
- hladká mouka 10 g
- voda 50 ml
Těsto
- hladká mouka 175 g
- sušené droždí 1 lžička
- sůl špetka
- cukr 25 g
- mléko 60 ml
- máslo (změklé) 25 g
- vejce (na potření)
- sezamová semínka (na posypání)
Trhané maso
- vepřové ramínko 500 g
- uzená paprika 1 lžička
- kečup (kvalitní ) 2 lžíce
- bílý vinný ocet 2 lžíce
- sůl
- pepř
Zelný salát
- bílé zelí 150 g
- mrkev (menší ) 1 ks
- majonéza 2 lžíce
- zakysaná smetana 2 lžíce
- hořčice 1 lžička
Postup přípravy
- Bulky: Na tangzhong promíchejte mouku s vodou v hrnci.
- Ten potom dejte na plotnu a na mírném ohni za stálého prošlehávání metličkou promíchávejte, až vznikne kašička o hustotě tekutého lepidla.
- Takto vzniklou kašičku stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
- Do mísy potom nasypte všechny ingredience na těsto, přidejte tangzhong a společně hnětačem uhněťte hladké těsto.
- Těsto v míse přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 2 hodiny, těsto zdvojnásobí objem.
- To potom rozdělte na 4 díly a z kousků těsta vytvořte ranečky, které rozložte na plech s pečicím papírem a přikryté nechte ještě hodinu dokynout.
- Vykynuté bulky potom pečte v troubě předehřáté na 200 °C pomazané rozšlehaným vejcem a posypané sezamem asi 20 minut dozlatova.
- Maso: Vepřové ramínko posypte uzenou paprikou, solí a pepřem, podlijte trochou vody a pečte přikryté v troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny.
- Potom maso odkryjte a dopékejte ještě dalších 30 minut.
- Upečené maso vidličkami natrhejte na vlákna a spolu s výpekem přendejte do hluboké pánve.
- K masu přidejte kečup a vinný ocet a společně opékejte, až je maso obalené v husté omáčce.
- Salát: Zelí a mrkev nakrouhejte najemno.
- K zelenině potom přidejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a dochuťte solí a pepřem.
- Při servírování potom rozkrojte bulky, na ně navršte trochu salátu, maso, přidejte jalapeňos a nakonec přiklopte druhou částí bulky.