Burger s trhaným masem a zelným salátem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Burger s trhaným masem a zelným salátem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Moje hodnocení
28x
Poctivý burger nemusí být jen s hovězím masem. Třeba takový s trhaným vepřovým masem, to je velká lahůdka. K tomu křupavý zelný salát, chutná omáčka. No, nevíme, jak to máte vy. Ale my už slušně slintáme a přemýšlíme, kdy si takový parádní víkendový oběd připravíme.
Bulky: Na tangzhong promíchejte mouku s vodou v hrnci.
Ten potom dejte na plotnu a na mírném ohni za stálého prošlehávání metličkou promíchávejte, až vznikne kašička o hustotě tekutého lepidla.
Takto vzniklou kašičku stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
Do mísy potom nasypte všechny ingredience na těsto, přidejte tangzhong a společně hnětačem uhněťte hladké těsto.
Těsto v míse přikryjte utěrkou a nechte kynout asi 2 hodiny, těsto zdvojnásobí objem.
To potom rozdělte na 4 díly a z kousků těsta vytvořte ranečky, které rozložte na plech s pečicím papírem a přikryté nechte ještě hodinu dokynout.
Vykynuté bulky potom pečte v troubě předehřáté na 200 °C pomazané rozšlehaným vejcem a posypané sezamem asi 20 minut dozlatova.
Maso: Vepřové ramínko posypte uzenou paprikou, solí a pepřem, podlijte trochou vody a pečte přikryté v troubě na 200 °C asi 1,5 hodiny.
Potom maso odkryjte a dopékejte ještě dalších 30 minut.
Upečené maso vidličkami natrhejte na vlákna a spolu s výpekem přendejte do hluboké pánve.
K masu přidejte kečup a vinný ocet a společně opékejte, až je maso obalené v husté omáčce.
Salát: Zelí a mrkev nakrouhejte najemno.
K zelenině potom přidejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a dochuťte solí a pepřem.
Při servírování potom rozkrojte bulky, na ně navršte trochu salátu, maso, přidejte jalapeňos a nakonec přiklopte druhou částí bulky.
Zdroj receptu
S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!