Poklady americké kuchyně: Jižanský salát s pekany a jablky

Moje hodnocení
1x

Pro Louisianu jsou typické bažinaté zátoky bayous porostlé hustou vegetací včetně spousty divoce rostoucích pekanových stromů. Jak asi víte, plody tohoto ořešáku jsou podobné vlašským, ale jsou sladší a křehčí. V USA se používají prakticky plošně, a tak se nedivme, že je najdeme i v tomto krásném, svěžím salátu – může se stát i lehkým obědovým v souladu s trendem, který se po světě rozšířil také z Ameriky.

4 porce
20 minut
americká

Suroviny

Zálivka

Postup přípravy

  1. Plech lehce vytřete olejem. V pánvi promíchejte máslo s cukrem a při nízké teplotě zahřívejte, až se cukr rozpustí, občas promíchejte. Do vzniklého karamelu vmíchejte ořechy a obalte je v něm – dávejte pozor, horký karamel umí pěkně popálit. Ořechy vsypte na připravený plech a lžící je rozestřete do jedné vrstvy a nechte je vychladnout.
  2. Na zálivku promíchejte v míse kůru, šťávu, hořčici, ocet a olej. Zálivku ochutnejte a případně přidejte ocet nebo olej, nakonec ji osolte a opepřete. Z jablek vykrojte jádřinec, nakrájejte je na tenké plátky a v míse promíchejte se salátovými lístky, nakonec posypte pekany.
PRIMA TIP: Pokud chcete tento salát servírovat jako hlavní jídlo, doplňte ho natrhaným uvařeným nebo grilovaným kuřecím masem.

Inspirujte se i dalšími ryze americkými recepty

I oblíbený salát Caesar má americký původ. Připravte si ho podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty