Vajíčkový salát se zelenými olivami v pita chlebu

Moje hodnocení
3x

Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec (nejen po Velikonocích), pochází od šéfkuchaře Tomáše Kunovského ze Spa hotelu Lanterna. Jeho originální vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá.

4 porce
10 minut

Suroviny

  • vejce natvrdo (vejce uvařená natvrdo) 8 ks
  • řecký bílý jogurt (případně klasický) 250 g
  • ředkvičky 10 g
  • zelené olivy 20 ks
  • kopr 2 snítky
  • zelené jarní cibulky 2 ks
  • šťáva z ½ citronu
  • bílý pepř
  • sůl
  • pita chléb 4 ks

Postup přípravy

  1. Vajíčka nakrájejte na menší kostky a smíchejte s jogurtem.
  2. Přidejte nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.
  3. Osolte, okořeňte bílým pepřem, jemně dochuťte šťávou z citronu a promíchejte.
  4. Hotovým vajíčkovým salátem naplňte pita chleby.

TIP ŠÉFKUCHAŘE:

  • Pokud nemáte k dispozici pita chléb, můžete salát servírovat také na chlebu či bagetě.
  • Na ozdobu můžete přidat pokrájená cherry rajčata.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty