Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vajíčkový salát se zelenými olivami v pita chlebu
Zajímavý recept, jak využít větší množství vajec (nejen po Velikonocích), pochází od šéfkuchaře Tomáše Kunovského ze Spa hotelu Lanterna. Jeho originální vajíčkový salát je rychlý, jednoduchý, skvěle chutná i vypadá.
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- vejce uvařená natvrdo 8 ks
- řecký bílý jogurt (případně klasický) 250 g
- ředkvičky 10 g
- zelené olivy 20 ks
- kopr 2 snítky
- zelené jarní cibulky 2 ks
- šťáva z ½ citronu
- bílý pepř
- sůl
- pita chléb 4 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vajíčka nakrájejte na menší kostky a smíchejte s jogurtem.
- Přidejte nadrobno nakrájené olivy, kopr, jarní cibulku a ředkvičky.
- Osolte, okořeňte bílým pepřem, jemně dochuťte šťávou z citronu a promíchejte.
- Hotovým vajíčkovým salátem naplňte pita chleby.
TIP ŠÉFKUCHAŘE:
- Pokud nemáte k dispozici pita chléb, můžete salát servírovat také na chlebu či bagetě.
- Na ozdobu můžete přidat pokrájená cherry rajčata.