návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Halloumi souvlaki pita kapsy

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1 hodiny
Halloumi souvlaki pita kapsy
Autor: Little Green Kitchen Halloumi souvlaki pita kapsy
Pojďte si udělat malý výlet do Řecka pomocí těchhle bylinkami vonících špízů se sýrem halloumi. Jsou mimořádně chutné a mají také „masovou“ konzistenci. Nacpěte je do pita chleba spolu s tzatziki, salátem a rajčaty a právě jste si dopřáli pár chutných letenek.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Na souvlaki utřete sušené bylinky v hmoždíři a dejte je do mísy spolu se zbylými ingrediencemi kromě sýra. Promíchejte.
  3. Sýr nakrájejte na 2,5 cm velké kostky, přidejte je do mísy a promíchejte s ostatním. Odložte stranou marinovat.
  4. Zatímco se sýr marinuje, připravte si tzatziki. Okurku a cuketu nahrubo nastrouhejte, dejte je do jemného cedníku, poprašte polovinou soli a nechte na 10 minut odležet.
  5. Mezitím připravte mátu spolu s česnekem do středně velké mísy a nechte stranou. Okurku s cuketou propláchněte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, pak je dejte do mísy spolu se zbylými ingrediencemi. Promíchejte a odložte.
  6. Na závěr napíchejte po třech kouscích sýra na každou špejli, přesuňte je na připravený plech a zakápněte zbylou marinádou. Pečte je 10 minut nebo až zezlátnou a budou křupavé.
  7. Jakmile budou špízy hotové, servírujte je horké v pita chlebu, doplněné o trochu salátu, rajčat a hromádku tzatziki.

PRIMA TIP: Chcete-li kombinaci trochu víc pro dospělé, sýr zkombinujte s velkými kousky červené cibule, paprik a hub (také je namarinujte), získáte jídlo se spoustou zeleniny, které lze různě obměňovat. Můžete servírovat i s pečenými bramborami. Nebo pitu vynechte a sýr zabalte do listů salátu.

Halloumi souvlaki pita kapsy
Autor: Little Green Kitchen Halloumi souvlaki pita kapsy

Little Green Kitchen
Luise Vindahl a David Frenkiel

Když se Luise Vindahl a David Frenkiel před lety setkali v Římě, stalo se tohle setkání i zárodkem jednoho z nejúspěšnějších gastronomických počinů. Brzy bylo jasné, že se jejich životní cesta spojí – a že budou muset řešit také jídlo. Luise je nutriční terapeutka nezříkající se masa a David vegetarián, tehdy bez hlubšího vztahu k vaření. Výsledkem řady pokusů a omylů – a také brzké narození dcery Elsy, která to také v hrncích pořádně zamíchala – se stal ikonický vegetariánský blog Green Kitchen Stories. Brzy následovala i jeho první knižní podoba (česky 2018) a několik dalších knih. Little Green Kitchen je prozatím poslední a je dokladem toho, že Luise a David to se společnou cestou myslí vážně, vždyť k Else od těch dob přibyli dva bratři, Isaac a Noah. A pro své děti (a také všechny zaměstnané rodiče na světě, kteří je chtějí i něco užitečného naučit) také David s Luisou svou Little Green Kitchen napsali.

Vydalo nakladatelství Kitchenette.

Související témata: Hlavní jídla , Řecká kuchyně