Vydejte se na kulinární cestu kolem světa s podzimním číslem časopisu Prima FRESH

Podzim je obdobím hojnosti a zároveň časem, který svádí k cestování a objevování nových destinací. S obojím vám rádi pomůžeme, v novém čísle jsme pro vás připravili více než 70 nových receptů z Česka, ale i světových kuchyní. A také nápady, jak zpracovat bohatou úrodu. Svůj výtisk najdete na stáncích už 23. srpna.

Léto pomalu končí, ale stále se můžeme těšit na barevné babí léto a prosluněný podzim, kdy příroda vydává nejvíce darů. Na stromech dozrávají švestky, jablka a hrušky, lesy snad nabídnou zásobu hub na zimu a na polích nás čeká sklizeň brambor, kořenové zeleniny a samozřejmě obilí. A nesmíme zapomenout ani na vinice a vinobraní. Období hojnosti právě startuje a vy si ho můžete užít ještě více s novými recepty.

Tentokrát jsme se vydali na dobrodružnou cestu po českých, evropských i světových končinách a hledali jsme to nejzajímavější, co můžou různé kuchyně nabídnout. Vybrali jsme původní recepty z tajemné Šumavy, ale podívali jsme se i na Moravu, kde v receptářích babiček lze najít opravdové poklady. Po méně známých receptech jsme pátrali i v německých kuchařkách, vždyť kuchyně našich sousedů má s tou naší mnoho společného, přesto ale může nabídnout nový pohled na důvěrně známé suroviny. A pro ty, co mají rádi exotiku, máme i jednoduché, ale zajímavé recepty z Asie.

V našem výběru receptů nesmí nikdy chybět inspirace pro všechny, co rádi pečou. Věříme, že vás okouzlí efektní zamotané moučníky, ale i podrobně popsané dezerty od blogerky Cukrařinky, která vás postupem provede i vizuálně. A pokud neholdujete sladkému, můžete s námi připravit různé druhy pizzy.

V novém čísle si každý najde to své… Protože začíná školní rok, přinášíme nové recepty na zdravá, chutná a výživná jídla pro děti, která si s chutí dáte s nimi. Objevili jsme báječné návody, jak připravit fazole a proměnit je z obyčejné luštěniny na luxusní pochoutku. A pro ty, co sklízí plody své práce na zahrádkách, máme tipy na originální nakládačky a zavařeniny.

Prožijte s námi krásný podzim plný příjemných zážitků a skvělého jídla

Vaše Klára Michalová

P.S.: Pokud vás některý recept zaujme a doma si ho uvaříte, nezapomeňte jeho fotku sdílet s námi na Instagramu @primafresh a obrázek označte hashtagem #primafresh. Nebo nám obrázek pošlete na mail: fresh@iprima.cz, kam nám můžete napsat i jakékoli jiné postřehy a nápady.

Objednejte si roční předplatné za 299 Kč, respektive 349 Kč podle toho, které zvolíte. Získáte 4 čísla časopisu plná sezonních receptů přímo do schránky a k tomu dárek podle vlastního výběru.

Více informací o předplatném najdete zde:

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty