Pečená zelenina
- dýně Hokkaidó 1 ks
- červená řepa 3 ks
- listový špenát 1 svazek
- bobkový list 2 ks
- muškátový květ 1 lžička
- sušený rozmarýn 1 lžička
- sušený tymián 1 lžička
- sůl
- olivový olej
Pikantní strouhanka
- strouhanka 100 g
- chilli (mleté) 1 lžička
- olej
Ořechová omáčka
- parmazán 100 g
- vlašské ořechy 70 g
- česnek 10 g
- zakysaná smetana (30 % tuku) 200 g
- sůl
- citronová šťáva
Postup přípravy
- V hmoždíři nebo mixéru rozemelte koření na pečenou zeleninu najemno. Smíchejte se solí a směsí posypte očištěnou a na větší kousky nakrájenou řepu a dýni.
- Okořeněnou zeleninu zakapejte olejem a pečte na 200 °C přibližně 20 minut (řepa i dýně by měly být na skus, do poloměkka).
- Na konec pečení přidejte do pekáče očištěný a osušený špenát.
- Batáty oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a osmažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje – zhruba pět minut, aby byly křupavé. Nakonec osolte.
- Strouhanku zvolna opečte dozlatova na oleji, přidejte chilli, zamíchejte a nechte oschnout na ubrousku.
- Vlašské ořechy opečte v troubě nasucho (180 °C, 10 minut).
- Parmazán nastrouhejte a spolu s česnekem a ořechy rozmixujte do hladké pasty. Dále zašlehejte zakysanou smetanu. Dochuťte solí a citronovou šťávou a v rendlíčku pomalu ohřejte.
- Pečenou zeleninu podávejte s chipsy z batátů. Přidejte ořechovou omáčku a posypte dochucenou strouhankou.
Vítejte v KRO Kitchen
Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a karlínský KRO Bistro & Bar.
Vyzkoušejte i další originální recepty z kuchyně KRO Kitchen