Pečená řepa s dýní a ořechovou omáčkou podle KRO Kitchen

Moje hodnocení
4x

Léto se definitivně přehouplo v podzim, který láká servírovat na talíř zeleninu v tepelné úpravě. Ke slovu se dostává celer, řepa či dýně. Kuchaři z KRO Kitchen se s vámi tentokrát podělí o recept, který hraje stejnými barvami jako podzimní listí. Do tohoto období se tak skvěle hodí.

4 porce
90 minut

Pečená zelenina

Batátové chipsy

Pikantní strouhanka

Ořechová omáčka

Postup přípravy

  1. V hmoždíři nebo mixéru rozemelte koření na pečenou zeleninu najemno. Smíchejte se solí a směsí posypte očištěnou a na větší kousky nakrájenou řepu a dýni.
  2. Okořeněnou zeleninu zakapejte olejem a pečte na 200 °C přibližně 20 minut (řepa i dýně by měly být na skus, do poloměkka).
  3. Na konec pečení přidejte do pekáče očištěný a osušený špenát.
  4. Batáty oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a osmažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje – zhruba pět minut, aby byly křupavé. Nakonec osolte.
  5. Strouhanku zvolna opečte dozlatova na oleji, přidejte chilli, zamíchejte a nechte oschnout na ubrousku.
  6. Vlašské ořechy opečte v troubě nasucho (180 °C, 10 minut).
  7. Parmazán nastrouhejte a spolu s česnekem a ořechy rozmixujte do hladké pasty. Dále zašlehejte zakysanou smetanu. Dochuťte solí a citronovou šťávou a v rendlíčku pomalu ohřejte.
  8. Pečenou zeleninu podávejte s chipsy z batátů. Přidejte ořechovou omáčku a posypte dochucenou strouhankou.

Vítejte v KRO Kitchen

Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a karlínský KRO Bistro & Bar.

Vyzkoušejte i další originální recepty z kuchyně KRO Kitchen

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

KRO Kitchen


Přečtěte si také

Recepty