Grilovaná cuketa a meruňky se sýrem stracciatella podle KRO Kitchen

Moje hodnocení
1x

Vinohradské bistro a rotisserie KRO Kitchen si zakládá nejen na svých grilovaných kuřatech, ale také na nabídce zeleninových pokrmů. A jelikož otázka, co s cuketami, patří v létě k těm nejzásadnějším, podělili se s námi kuchaři o originální recept na grilovanou cuketu a meruňky se sýrem stracciatella.

4 porce
30 minut

Bazalkové pesto

Salát

  • cuketa 300 g
  • meruňky 300 g
  • sýr stracciatella 400 g
  • bazalkové pesto 80 g
  • balzamikový krém 40 g
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 60 ml
  • vločková sůl 10 g
  • bílý chléb
  • máslo
  • lístky bazalky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Ingredience na pesto rozmixujte ponorným mixérem. Jakmile je hotové, dejte zatím stranou.
  2. Cuketu pokrájejte na plátky, meruňky rozpulte a vypeckujte. Obojí ogrilujte na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu. Stačí minuta z každé strany.
  3. Cuketu a meruňky sundejte z grilu / pánve a opečte krajíce bílého chleba potřeného máslem.
  4. Na talíř nandejte porci sýru stracciatella, který doplňte cuketou a meruňkami. Ozdobte bazalkovým pestem, balzamikovým krémem, lístky čerstvé bazalky, a nakonec zakápněte extra panenským olivovým olejem. Dochuťte vločkovou solí a podávejte s opečeným chlebem.

Vítejte v KRO Kitchen

Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

KRO Kitchen


Přečtěte si také

Recepty