Bazalkové pesto
- bazalka (čerstvá ) 100 g
- parmazán 20 g
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 150 ml
- citronová šťáva 20 ml
- sůl 5 g
Salát
- cuketa 300 g
- meruňky 300 g
- sýr (stracciatella) 400 g
- Bazalkové pesto 80 g
- balsamico 40 g
- extra virgin olivový olej 60 ml
- bílý chléb
- máslo
- bazalka (lístky na ozdobu)
- sůl (vločková) 10 g
Postup přípravy
- Ingredience na pesto rozmixujte ponorným mixérem. Jakmile je hotové, dejte zatím stranou.
- Cuketu pokrájejte na plátky, meruňky rozpulte a vypeckujte. Obojí ogrilujte na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu. Stačí minuta z každé strany.
- Cuketu a meruňky sundejte z grilu / pánve a opečte krajíce bílého chleba potřeného máslem.
- Na talíř nandejte porci sýru stracciatella, který doplňte cuketou a meruňkami. Ozdobte bazalkovým pestem, balzamikovým krémem, lístky čerstvé bazalky, a nakonec zakápněte extra panenským olivovým olejem. Dochuťte vločkovou solí a podávejte s opečeným chlebem.
Vítejte v KRO Kitchen
Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar.