Delikátní žemlovka jako dezert podle KRO Kitchen

Moje hodnocení
20x

Co se starým pečivem? Využití je hned celá řada od strouhanky přes křupavé krutony do polévky až po báječnou žemlovku jako dezert po nedělním obědu. Pražské bistro KRO Kitchen se s vámi podělí o recept na tu svou, kde tajnou ingrediencí je trocha bourbonu.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pečivo nakrájejte na kostky zhruba o velikosti 1,5 cm.
  2. Z vajec oddělte žloutky a bílky vyšlehejte do pevného sněhu.
  3. Veškeré ingredience vyjma sněhu smíchejte v míse a nechte 1 hodinu odležet. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Poté do směsi jemně vmíchejte sníh a směs vložte do máslem vymazaného pekáče a přikryjte alobalem.
  5. Pečte 30 minut na 180 °C. Následně sundejte alobal a dopečte 15 minut na 170 °C, aby žemlovka získala hezky zlatavou barvu.
  6. Hotovou žemlovku podávejte s vanilkovým krémem, šlehačkou nebo zmrzlinou.

Vítejte v KRO Kitchen

Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

KRO Kitchen


Přečtěte si také

Recepty