zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Delikátní žemlovka jako dezert podle KRO Kitchen
Autor: KRO Kitchen Delikátní žemlovka jako dezert podle KRO Kitchen

Delikátní žemlovka jako dezert podle KRO Kitchen

Hodnoceno: 8x
Co se starým pečivem? Využití je hned celá řada od strouhanky přes křupavé krutony do polévky až po báječnou žemlovku jako dezert po nedělním obědu. Pražské bistro KRO Kitchen se s vámi podělí o recept na tu svou, kde tajnou ingrediencí je trocha bourbonu.
do 1 hodiny
2–4 porce

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. Pečivo nakrájejte na kostky zhruba o velikosti 1,5 cm. 
  2. Z vajec oddělte žloutky a bílky vyšlehejte do pevného sněhu. 
  3. Veškeré ingredience vyjma sněhu smíchejte v míse a nechte 1 hodinu odležet. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Poté do směsi jemně vmíchejte sníh a směs vložte do máslem vymazaného pekáče a přikryjte alobalem. 
  5. Pečte 30 minut na 180 °C. Následně sundejte alobal a dopečte 15 minut na 170 °C, aby žemlovka získala hezky zlatavou barvu. 
  6. Hotovou žemlovku podávejte s vanilkovým krémem, šlehačkou nebo zmrzlinou.
Delikátní žemlovka jako dezert podle KRO Kitchen
Autor: KRO Kitchen Delikátní žemlovka jako dezert podle KRO Kitchen

Vítejte v KRO Kitchen

Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně. 

KRO Kitchen
KRO Kitchen
Hostina z Kro Kitchen vám vykouzlí úsměv na tváři

Hostina z Kro Kitchen vám vykouzlí úsměv na tváři! Tohle jídlo budete chtít jíst znova a znova

reklama

Související témata: žemlovka , restaurace Praha , bourbon , Sladké