Suroviny
- bílé pečivo (staré ) 250 g
- plnotučné mléko 200 ml
- vejce 2 ks
- cukr 10 g
- bourbon 10 ml
- máslo 10 g + na vymazání formy
- smetana 40 ml
Postup přípravy
- Pečivo nakrájejte na kostky zhruba o velikosti 1,5 cm.
- Z vajec oddělte žloutky a bílky vyšlehejte do pevného sněhu.
- Veškeré ingredience vyjma sněhu smíchejte v míse a nechte 1 hodinu odležet. Mezitím předehřejte troubu na 180 °C.
- Poté do směsi jemně vmíchejte sníh a směs vložte do máslem vymazaného pekáče a přikryjte alobalem.
- Pečte 30 minut na 180 °C. Následně sundejte alobal a dopečte 15 minut na 170 °C, aby žemlovka získala hezky zlatavou barvu.
- Hotovou žemlovku podávejte s vanilkovým krémem, šlehačkou nebo zmrzlinou.
Vítejte v KRO Kitchen
Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně.