zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kuřecí krokety s kimchi majonézou podle KRO Kitchen
Autor: KRO Kitchen Kuřecí krokety s kimchi majonézou podle KRO Kitchen

Kuřecí krokety s kimchi majonézou podle KRO Kitchen

Hodnoceno: 8x
Až budete příště přemýšlet, čím pohostit své přátele, je tenhle párty snack jasnou volbou. Kuřecí krokety podle receptu kuchařů z bistra KRO Kitchen jsou rychlé, jednoduché na přípravu a přitom návykové. Spolu s kimchi majonézou tvoří neodolatelnou kombinaci. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.
do 1 hodiny
4 porce
Připravte si doma kimchi

Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů

reklama

Postup

  1. Nejprve připravte majonézu. Žloutky, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, kimchi a miso pastu rozmixujte v robotu nebo tyčovým mixérem na pyré. 
  2. K pyré za stálého šlehání pomalu přilévejte olej. Nakonec dochuťte solí, citronem a popřípadě srirachou dle vlastní chuti. Majonézu dejte vychladit do lednice.
  3. Upečené a natrhané kuřecí maso pokrájejte na menší kousky, šalotku a pažitku nasekejte nadrobno.
  4. Maso, šalotku a pažitku dejte do misky a přidejte hořčici, tuk, přepuštěné máslo, tabasco, worchester a sůl. Vše dobře promíchejte, podle chuti případně dosolte a dejte vychladit do lednice. 
  5. Ze směsi tvarujte kuličky o hmotnosti zhruba 20 g. Dejte zamrazit.
  6. Zmrzlé kuličky obalte v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance. Vajec a strouhanky dejte dvě vrstvy. 
  7. Obalené krokety smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje nebo ve fritéze. Po vytažení odsajte přebytečný olej na papírových utěrkách a ihned podávejte s kimchi majonézou. 

PRIMA TIP: Zamražené kuřecí krokety před obalením můžete v mrazáku uchovat i několik měsíců. A pokud si chcete ulehčit práci, připravte krokety z koupeného grilovaného kuřete.

Kuřecí krokety s kimchi majonézou podle KRO Kitchen
Autor: KRO Kitchen Kuřecí krokety s kimchi majonézou podle KRO Kitchen

Vítejte v KRO Kitchen

Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně. 

KRO Kitchen
KRO Kitchen
Hostina z Kro Kitchen vám vykouzlí úsměv na tváři

Hostina z Kro Kitchen vám vykouzlí úsměv na tváři! Tohle jídlo budete chtít jíst znova a znova

reklama