Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuřecí krokety s kimchi majonézou podle KRO Kitchen
Až budete příště přemýšlet, čím pohostit své přátele, je tenhle párty snack jasnou volbou. Kuřecí krokety podle receptu kuchařů z bistra KRO Kitchen jsou rychlé, jednoduché na přípravu a přitom návykové. Spolu s kimchi majonézou tvoří neodolatelnou kombinaci. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- pečené kuřecí maso 500 g
- hrubozrnná hořčice 50 g
- tuk (ideálně sebraný z vývaru) 30 g
- hnědé (přepuštěné) máslo 30 g
- šalotka 1 ks
- pažitka 10 g
- tabasco 5 kapek
- worchester 10 kapek
- sůl
- mléko
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Kimchi majonéza:
- žloutek 2 ks
- dijonská hořčice 15 g
- šťáva z 1/2 citronu
- kimchi 30 g
- miso 10 g
- řepkový olej 200 ml
- sriracha
- sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve připravte majonézu. Žloutky, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, kimchi a miso pastu rozmixujte v robotu nebo tyčovým mixérem na pyré.
- K pyré za stálého šlehání pomalu přilévejte olej. Nakonec dochuťte solí, citronem a popřípadě srirachou dle vlastní chuti. Majonézu dejte vychladit do lednice.
- Upečené a natrhané kuřecí maso pokrájejte na menší kousky, šalotku a pažitku nasekejte nadrobno.
- Maso, šalotku a pažitku dejte do misky a přidejte hořčici, tuk, přepuštěné máslo, tabasco, worchester a sůl. Vše dobře promíchejte, podle chuti případně dosolte a dejte vychladit do lednice.
- Ze směsi tvarujte kuličky o hmotnosti zhruba 20 g. Dejte zamrazit.
- Zmrzlé kuličky obalte v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance. Vajec a strouhanky dejte dvě vrstvy.
- Obalené krokety smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje nebo ve fritéze. Po vytažení odsajte přebytečný olej na papírových utěrkách a ihned podávejte s kimchi majonézou.
PRIMA TIP: Zamražené kuřecí krokety před obalením můžete v mrazáku uchovat i několik měsíců. A pokud si chcete ulehčit práci, připravte krokety z koupeného grilovaného kuřete.
Vítejte v KRO Kitchen
Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně.