Suroviny
- kuřecí maso (pečené ) 500 g
- hrubozrnná hořčice 50 g
- tuk (ideálně sebraný z vývaru) 30 g
- máslo (hnědé (přepuštěné)) 30 g
- šalotka 1 ks
- pažitka 10 g
- tabasco 5 kapek
- worcesterová omáčka 10 kapek
- vejce
- mléko
- hladká mouka
- strouhanka
- olej (na smažení)
- sůl
Kimchi majonéza
- žloutek 2 ks
- dijonská hořčice 15 g
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- kimchi 30 g
- pasta miso 10 g
- řepkový olej 200 ml
- omáčka Sriracha
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve připravte majonézu. Žloutky, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, kimchi a miso pastu rozmixujte v robotu nebo tyčovým mixérem na pyré.
- K pyré za stálého šlehání pomalu přilévejte olej. Nakonec dochuťte solí, citronem a popřípadě srirachou dle vlastní chuti. Majonézu dejte vychladit do lednice.
- Upečené a natrhané kuřecí maso pokrájejte na menší kousky, šalotku a pažitku nasekejte nadrobno.
- Maso, šalotku a pažitku dejte do misky a přidejte hořčici, tuk, přepuštěné máslo, tabasco, worchester a sůl. Vše dobře promíchejte, podle chuti případně dosolte a dejte vychladit do lednice.
- Ze směsi tvarujte kuličky o hmotnosti zhruba 20 g. Dejte zamrazit.
- Zmrzlé kuličky obalte v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a strouhance. Vajec a strouhanky dejte dvě vrstvy.
- Obalené krokety smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje nebo ve fritéze. Po vytažení odsajte přebytečný olej na papírových utěrkách a ihned podávejte s kimchi majonézou.
PRIMA TIP: Zamražené kuřecí krokety před obalením můžete v mrazáku uchovat i několik měsíců. A pokud si chcete ulehčit práci, připravte krokety z koupeného grilovaného kuřete.
Vítejte v KRO Kitchen
Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně.