zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Ikonické kuře na paprice podle KRO Kitchen
Autor: KRO Kitchen Ikonické kuře na paprice podle KRO Kitchen

Ikonické kuře na paprice podle KRO Kitchen

Hodnoceno: 9x
Když bistro KRO Kitchen před dvěma lety otevřelo, jejich kuře na paprice se stalo hitem, který na jídelním lístku najdete dodnes. Příčinou úspěchu je vlastní směs koření a omáčka z pečených paprik, jíž nadýchanost a lehkost dodá servis ze šlehačkové láhve. Ale i bez této pěnové struktury je omáčka výborná, stačí ji jednoduše zahustit bramborou. Kuchaři z KRO Kitchen se s vámi podělí o recept, abyste si jejich signaturní kuře na paprice mohli udělat i doma.
do 1,5 hodiny
4–6 porce
Hostina z Kro Kitchen vám vykouzlí úsměv na tváři

Hostina z Kro Kitchen vám vykouzlí úsměv na tváři! Tohle jídlo budete chtít jíst znova a znova

reklama

Postup

  1. Kuře očistěte a osušte papírovou utěrkou. Posypte ze všech stran i zevnitř kořenicí směsí KRO Grill složené především ze soli, fermentované a sušené cibule, feferonek, česneku a dalších bylinek. Koření důkladně vmasírujte do kůže. Stehna kuřete svažte provázkem a v lednici nechte maso odležet do druhého dne.
  2. Kuře hodinu před pečením vyndejte z lednice. Troubu předehřejte na 220 °C. Kuře dejte na rošt na pečení drůbeže, pod rošt dejte pekáč s vodou – aby se kuře nevysušovalo a také na výpek, který bude během pečení odkapávat. 
  3. Kuře pečte zhruba hodinu, dokud nebude kůrka kuřete zlatá a vypečená ze všech stran. Propečení zkontrolujte píchnutím nožem kolem stehenních kostí. Po upečení nechte kuře aspoň 10 minut odpočinout, poté naporcujte. 
  4. Papriku očistěte, zbavte semínek a pečte 35 minut v troubě na 200 °C. Poté ji dejte do misky a přikryjte, aby se zapařila. Oloupejte slupku a dále použijte jen očištěnou dužinu.
  5. Velkou bramboru oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a orestujte v kastrolu. Po zhruba 5 minutách přidejte nahrubo nakrájenou šalotku a orestujte dozlatova. Poté přidejte česnek, tymián, uzenou papriku, a nakonec i oloupanou pečenou papriku. 
  6. Směs podlijte vínem a nechte zredukovat na polovinu. Přidejte vývar, obě smetany a povařte.
  7. Rozmixujte dohladka a následně ještě propasírujte přes jemné síto.  Omáčku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. 
  8. Kuřecí maso vložte do připravené omáčky a podávejte spolu s bylinkovým olejem, praženými semínky a pažitkou. Jako příloha jsou skvělé pečené brambory. A ze zbylých kostí si nezapomeňte udělat vývar. 
Ikonické kuře na paprice podle KRO Kitchen
Autor: KRO Kitchen Ikonické kuře na paprice podle KRO Kitchen

Vítejte v KRO Kitchen

Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně. 

KRO Kitchen
KRO Kitchen

Vyzkoušejte i další recept z KRO Kitchen - skvělou žemlovku:

reklama