Na náplň
- tvaroh 660 g
Na náplň
- hrozinky 1 dávka
Na těsto
- máslo 70 g
Postup přípravy
Zaděláme těsto (na dva koláče), „vyboucháme“ dohladka a necháme vykynout (nejlépe pod peřinou)
Vykynuté těsto prohněteme a opět necháme vykynout
Z vykynutého těsta uděláme dva bochánky
Bochánky vyválíme na pečícím papíru tak, že na papír nasypeme hladkou mouku a vyválíme těsto o trochu větší, než je pečící papír, který je ve tvaru plechu
Těsto i s papírem přeneseme na plech
Pak potřeme tvarohovou náplní, posypeme strouhaným perníkem
Zahrneme rohy tak, že jsou ploché, otevřené a potřeme je máslem
Dáme péci do trouby pozvolna dorůžova
Hned po vyjmutí z trouby potřeme okraje koláče mlékem, aby nepopraskaly, a necháme vychladnout
Vychladlé koláče posypeme pomocí sítka práškovým cukrem a nakonec pokropíme rozpuštěným máslem (hodně pokropíme a nešetříme)