Prostřeno: Pajerský koláč

Moje hodnocení
35x

Pajerský alias německý koláč už pekla Petra, hosté se shodli, že úterní koláč byl lepší

5 porcí
60 minut

Na náplň

Na těsto

Na náplň

Na těsto

Na náplň

Postup přípravy

Zaděláme těsto (na dva koláče), „vyboucháme“ dohladka a necháme vykynout (nejlépe pod peřinou)

Vykynuté těsto prohněteme a opět necháme vykynout

Z vykynutého těsta uděláme dva bochánky

Bochánky vyválíme na pečícím papíru tak, že na papír nasypeme hladkou mouku a vyválíme těsto o trochu větší, než je pečící papír, který je ve tvaru plechu

Těsto i s papírem přeneseme na plech

Pak potřeme tvarohovou náplní, posypeme strouhaným perníkem

Zahrneme rohy tak, že jsou ploché, otevřené a potřeme je máslem

Dáme péci do trouby pozvolna dorůžova

Hned po vyjmutí z trouby potřeme okraje koláče mlékem, aby nepopraskaly, a necháme vychladnout

Vychladlé koláče posypeme pomocí sítka práškovým cukrem a nakonec pokropíme rozpuštěným máslem (hodně pokropíme a nešetříme)

Dezert:Pajerský koláč

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty