Suroviny
- kedlubna 4 ks
- brambory (středně velké a moučné) 4 ks
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- rostlinný olej
- kari koření 1 lžíce
- sůl
- pepř
- drůbeží vývar 700 ml
- kuřecí prsa 400 g
- kokosové mléko 400 ml
- červená paprika 1 ks
Postup přípravy:
- Kedlubny, brambory, cibule i česnek oloupejte. Kedlubny s bramborami nakrájejte na kostičky, cibule s česnekem nasekejte nadrobno.
- V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibule s česnekem a bramborami. Pak přisypte kedlubny a také je osmahněte.
- Vmíchejte kari koření a vše osolte a opepřete. Zeleninu zalijte vývarem. Základ na polévku na mírném ohni vařte asi 30 minut.
- Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kousky. Ty napíchejte na kratší špejle. Špízky osolte, opepřete a na oleji v pánvi ze všech stran opečte.
- Do základu na polévku přilijte kokosové mléko a polévku rozmixujte. Nakonec ji dochuťte a vmíchejte do ní očištěnou, na jemné nudličky nakrájenou papriku. Podávejte se špízky.
Hledáte další tip na hřejivou polévku? Pusťte si tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Pórková polévka s bramborami
Nebo zkuste další recepty s kedlubnou: