Suroviny
- červené víno (lehké, s ovocnými tóny) 750 ml
- limonáda (Sprite nebo citronová Fanta) 750 ml
- pomeranč (nakrájený na plátky) 1 ks
- citron (nakrájený na plátky) 1 ks
- led
Postup přípravy
- Do velkého džbánu nalijte vychlazené červené víno a přidejte citronovou limonádu.
- Přidejte plátky citronu a pomeranče. Lehce promíchejte, stačí krátce, ať nepřijdete zbytečně o bublinky.
- Servírujte ve sklenicích naplněných ledem.
PRIMA TIPY:
- Vyberte mladé červené víno s ovocnými tóny, které se dá pít i samostatně, ale není potřeba vybírat extra kvalitní a drahá vína. Dobře se hodí španělská garnacha (grenache) nebo pinot noir.
- Nemůžete sehnat Sprite nebo citronovou Fantu? Použijte směs jednoduchého citronového sirupu a sodovky nebo ji vyměňte za pomerančovou Fantu.
- Do džbánku můžete navíc šplíchnout trochu sladkého vermutu, dodá drinku plnější chuť. Na uvedené množství ho přidejte asi 150–200 ml.
Tinto de Verano španělský letní drink z červeného vína Zdroj: iStock
Připravte si oblíbený Aperol Spritz podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE