Suroviny
- červené víno (lehké, s ovocnými tóny) 750 ml
- limonáda (Sprite nebo citronová Fanta) 750 ml
- pomeranč (nakrájený na plátky) 1 ks
- citron (nakrájený na plátky) 1 ks
- led
Postup přípravy
- Do velkého džbánu nalijte vychlazené červené víno a přidejte citronovou limonádu.
- Přidejte plátky citronu a pomeranče. Lehce promíchejte, stačí krátce, ať nepřijdete zbytečně o bublinky.
- Servírujte ve sklenicích naplněných ledem.
PRIMA TIPY:
- Vyberte mladé červené víno s ovocnými tóny, které se dá pít i samostatně, ale není potřeba vybírat extra kvalitní a drahá vína. Dobře se hodí španělská garnacha (grenache) nebo pinot noir.
- Nemůžete sehnat Sprite nebo citronovou Fantu? Použijte směs jednoduchého citronového sirupu a sodovky nebo ji vyměňte za pomerančovou Fantu.
- Do džbánku můžete navíc šplíchnout trochu sladkého vermutu, dodá drinku plnější chuť. Na uvedené množství ho přidejte asi 150–200 ml.
Připravte si oblíbený Aperol Spritz podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE