Aperol je tradiční italský likér vyrobený převážně z pomerančů, ale i dalších rostlin a bylin. Má mírně nahořklou chuť a jeho počátky se datují po druhé světové válce. V 50. letech pak spatřil světlo světa koktejl Aperol Spritz, který si získává stále větší a větší popularitu na celém světě. Je to nejen výtečnou a osvěžující chutí, ale i optimálním obsahem alkoholu (koktejl má 9-12 % alkoholu, podle toho, jaké použijete prosecco a kolik ledu), což se do parných letních dní hodí. Prosecco také eliminuje přílišnou sladkost likéru a výsledkem je zkrátka dokonalý letní drink.
Postup přípravy
- Sklenici ze 2/3 naplňte ledem.
- Nalijte 1 díl sody, 3 díly prosecca a na závěr krouživým pohybem 2 díly Aperolu. Díky krouživému pohybu se všechny ingredience dokonale propojí. Jako 1 díl se standardně používá 2 cl, ale je to na vás. Důležité je vždy zachovat správný poměr ingrediencí.
- Na závěr přidejte plátek pomeranče.
Vyzkoušejte recepty i na další oblíbené koktejly
Vyzkoušejte oblíbené negroni podle vidoereceptu s Karolínou Kamberskou